reklam

29 Haziran 2002 Cumartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Kemeraltı Planı meclisten geçti

Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi, "Planın onaylanmasıyla, Kemeraltı ve çevresinde bekleyen 12 proje için de start verilmiş oluyor" dedi.

İzmir'in tarihi mekanlarından Kemeraltı'nın kurtuluşu olarak görülen Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı, Konak Belediye Meclisi'nde oy çokluğu ile kabul edildi. 9 Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Şehir ve Belediye Planlama Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Tayfun Taner başkanlığındaki heyet tarafından hazırlanan plan, 2.5 yılda tamamlandı.

Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi, revizyon planının yasaklarla donatılan değil, koruma amaçlı bir plan olduğunu söyledi. İzgi, "Planın hayata geçmesiyle hali hazırda Kemeraltı ve çevresinde bekleyen 12 proje için de start verilmiş oluyor. Bu plan tıkanma noktasına gelen tarihi Kemeraltı'nın önünü açacak bir plandır" dedi.

Kente olan borç
Planın hazırlanmasında büyük emek harcayan Prof. Dr. Tayfun Taner de yıllardır İzmir'de oturan biri olarak hazırladıkları programın 'kente olan borcu ödeme planı' olduğunu söyledi.
Bayındırlık Komisyonu Başkanı Gönen Aras, planın hazırlanması sırasında bölgenin dikik dikik edildiğini belirterek "Plan hazırlanırken sokakta kullanılan lambadan cumbaların onarımında kullanılacak demirin tipine kadar düşünüldü" dedi.

Yasaklarla donatılmış
DYP'li Özcan Kaya planın maliyetini öğrenmek istediğini belirterek "Planla kurulun vazifesini belediye olarak biz üstlenmiş oluyoruz. Yasaklarla donatılmış, inşaat serbestisi vermeyen bir plan hazırlanmıştır. Çivi çaktırmayan bir plan olmuştur. Tütün depoları kemeraltının en can alıcı noktasıdır. Üniversite kısmı değişmeli aksi takdirde Kemeraltı kavramının dışında gelişmeler olabilir" dedi.

Planda neler var?
- Tarihi Kemeraltı'nda bozulmanın önüne geçiliyor.
- Kentsel ve arkeolojik SİT alanı olan bölgede Hisar Camii çevresi düzenlenecek.
- Altınyol diye bilinen İpekyolu bölgesinde Roma yolu korunup restore edilecek.
- Pazaryeri bulunduğu yerden taşınacak.
- Ayakkabıcıların olduğu bölgede terk edilmiş durumdaki 926 Sokak canlandırılacak.
- Tarihi cami meydanları, Şadırvanaltı, Konak ve Başdurak camileriyle bu camilerin meydanları düzenlenecek.
- Fevzipşa Bulvarına bakan Mirkelam, Selvili ve Karaosmanoğlu Hanları tekrar elden geçecek.
Yeni Asır

 

Haziran 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz