reklam

04 Temmuz 2002 Perşembe
Ana Sayfa
>
Haberler

Bindiğimiz dalı kesiyoruz!

Bugünkü Antalya, bir zamanlar Kral Attalos'un keşfettiği yeryüzü cenneti Antalya değil artık. Tarihten bugüne doğa katliamcısı canavarların elinde perişan olan bu yeryüzü cenneti, bugünlerde çok az kalan bazı değerlerini koruyabilmek için adeta can çekişiyor...
Her defasında altını çizerek, açık ve net bir şekilde yazıyorum cennetin nasıl cehenneme çevrildiğini. Çok az kalan bazı değerlerin korunması ve hastalığın iyileşmesi için mücadele edenlerin azlığı beni gelecek için çok korkutuyor. Sanırım bindiği dalı kesen, var olan çok önemli değerlerimizi yok etmek için mücadele eden ikinci bir millet daha yoktur bu dünyada...
Türkiye'nin dünya haritasında nerede olduğunu bilmeyen birçok dünyalı Antalya'yı tanıyor, haritada nerede olduğunu biliyor. Bu kenti yönetenler bana kırılmasınlar ama, Antalya'nın adına yakışır hizmetler üretilmiyor. Üretilen işler de son derece basit, günü kurtarmak adına yapılan işlerdir. Yaklaşık 5 milyon turist ağırlayan bir kentin çok daha önemli projeler üretmesi lazım.
Eğer Antalya Türkiye'nin dünyaya açılan bir penceresi ise, bu pencereden baktığınız zaman dışarısı hoş görünmelidir. Daha alt yapısını tamamlamamış hatta başlamayan birçok turistik kent var. Antalya merkezi hala bu sorunu çözmüş değil... Ülke ekonomisine yılda 7-8 milyar dolar girdi sağlayan bir kente cidden haksızlık yapılıyor. Birileri çıkıp 'ben Antalya'ya hizmetler için ödenekler gönderiyorum' diyebilir. Birileri 'haksızlık etme ben Antalya'nın sorunlarını gidermek için çalışıyorum' diyebilir. Bu söylenenlere ben hariç herkesi inandırabilirsiniz.
Antalya için söylenenlerin doğru olmadığını ve ne kadar hizmet fakiri, karmaşık bir kent olduğunu anlamak için kendi sınırlarımız içinden bir kentle kıyaslamayın. Bu kentin içinde bulunduğu durumu anlamak için 5 milyon turistin geldiği kentlerden biriyle kıyaslamanız lazım. Keşke ben de gitmez olaydım, görmez olaydım o sorunlarını çözmüş huzur dolu Avrupa kentlerini. İşte o zaman sizin söylediklerinize ben de inanırdım belki. Bakalım bindiğimiz dalı kesmeye daha ne kadar devam edeceğiz?

Akşam - Mevlüt Yeni

 

Temmuz 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz