reklam

04 Temmuz 2002 Perşembe
Ana Sayfa
>
Haberler

Konak Pier için Milli Savunma Bakanı devrede

Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, Konak Pier'de askerlerle, İz-Mer ve Büyükşehir Belediyesi'ni uzlaştırmak için arabuluculuk görevi üstlendi
İzmir'e büyük prestij kazandıracak Konak Pier; Deniz Kuvvetleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İz-Mer arasındaki anlaşmazlık yüzünden tamamlanamadan açılacak.
Yapımına 1996 yılında başlanmasına rağmen, Deniz Kuvvetleri ile Belediye ve İz-Mer arasında anlaşma sağlanamaması yüzünden bir türlü bitirilemeyen Konak Pier projesi, Yeni Asır'ın ısrarlı yayınlarıyla Ankara'nın da gündemine oturdu. MHP İzmir milletvekili Yusuf Kırkpınar'ın konuyu aktardığı Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, sorunun çözümü için arabuluculuk yapma sözü verdi.

Engel kalkacak
MHP İzmir Milletvekili Yusuf Kırkpınar, İzmir'e büyük prestij kazandıracak Konak Pier projesiyle ilgili bir türlü uzlaşma sağlanamaması üzerine askerleri ikna etmesi için Milli Savunma Bakanı Çakmakoğlu'na gitti. Meclis'in tatile girmesi ve Meclis trafiğinin hafiflemesini fırsat bilen Kırkpınar, Deniz Kuvvetleri'nin engelleyici değil yapıcı olduğuna dikkat çekti ve başka bir yer gösterilmesi halinde projenin tamamlanmaması için hiçbir engel kalmayacağını söyledi.

Alpkaya ricası
Ancak, askerlerin iyi niyetine rağmen yeni bir yer konusundaki pürüzlerin giderilmesi için Çakmakoğlu'ndan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Alpkaya ile konuşmasını ve bu konuda neler yapılabileceğini tartışmasını istedi. Kırkpınar, Çakmakoğlu'ndan askerlere İzmir için bazı fedakarlıklarda bulunabileceklerini de sormasını rica etti.

Çözüm buluruz
Projenin İzmir için büyük önem taşıdığını vurgulayan Kırkpınar, çözümün mutlak surette bulunması gerektiğini belirtti. Konudan haberdar olduğunu söyleyen Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu ise bu konuda ne gerekiyorsa yapacağını ve çözüm için arabuluculuk yapacağını belirtti. Çakmakoğlu'nun Kırkpınar'a, "Konunun, çözümsüz bir noktada olmadığı görülüyor. Yıllardır süren bir projenin devamı gerektiği kesindir. Sorunun çözümü için gereken taraflarla görüşüp, bir çözüm bulacağımızdan eminim" dediği belirtildi.

Orta bir yol mutlaka bulunmalı
Projenin takipçilerin biri olan Maliye Bakanı Sümer Oral, "İzmir için önemini biliyorum. Hem kabinenin bir üyesi hem de İzmir'in milletvekili olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Vali Bey ve Belediye Başkanımızla durumu değerlendirip bir çözüm bulunabileceğini düşünüyorum. Genelkurmay Başkanımız veya Deniz Kuvvetleri Komutanımızın da bu konuya sıcak yaklaştıkları ortada. Bir orta yol bulanacağından eminim" dedi.

İzmi milletvekilleri ne diyor?
Gemiler taşınır sorun çözülür
MHP İzmir Milletvekili Yusuf Kırkpınar, projenin mutlaka İzmir'e kazandırılması gerektiğini belirterek şunları söyledi: "Orta yol kolaylıkla bulunabilir. Ne askerler bir dayatmada bulunuyor ne de Belediye uzlaşmaz bir tavır sergiliyor. Önemli olan tarafların diyalog yoluyla bu meseleyi çözmeleri. Bir yer gösterilir ve Deniz Kuvvetleri gemilerini buraya taşırsa sorun çözülür. Bunun için Milli Savunma Bakanımız da, bizler de diyalog için ne gerekiyorsa yaparız."

Herkes aynı şeyi istiyor
DSP İzmir Milletvekili Hasan Metin de projenin mutlaka tamamlanması gerektiğini belirterek, "Başkan Piriştina çok emek verdi bu projeye ve Liman da bu projenin en önemli unsurlarından birisi. Askerlerin de bu konuda negatif olmadıkları ortada. Savunma amaçlı bu gemiler, bir başka yer mutlaka bulunur, taşınır ve sorun mutlaka çözülür. Vatandaş da, Başkan da herkes bunu istiyor. Aksi bir şey ortaya çıkacağını sanmıyorum" ifadesini kullandı.
Yeniasır

 

Temmuz 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz