reklam

04 Temmuz 2002 Perşembe
Ana Sayfa
>
Haberler

Körfezimiz nankörlük etmiyor

Yaklaşık 35 yıllık çalışma ve 650 milyon dolarlık harcama ile gerçekleştirilen İzmir Körfezi'ni kurtarma projesi, emekleri boşa çıkarmadı. Yani uğruna bunca emek ve bunca para dökülen körfezimiz, asla nakkörlük etmedi.
Kirlilik akışı durdurulduktan sonra körfezin her geçen gün daha mavi daha berrak hale geldiği gözle farkedilirken, bu görsellik bilimsel verilerle de doğrulandı.
Bir zamanlar yetkililerin, körfezin bir çok bölgesine astığı "denize girmek yasaktır" levhaları artık görünmez oldu.
Yapılan kimyasal analizler de gösterdi ki; eskiden bol miktarda bulunan koli basilinden, bazı bölgelerde eser bile kalmadı.
Her ay körfezin 5 ayrı bölgesinden alınan su örneklerinden dördünde, koli basili oranı dünya kabul edilebilirlik standartlarının altında çıkarken, bir bölgede "sıfır" çıktı.
İzmir'in utancı durumundaki pis kokudan ise eser bile kalmadığının en yakın şahidi burunlarımız.
Gözbebeğimiz körfezimizin bu güzel sonuca ulaştırılmasında emeği ve parası geçenlere bir kez daha teşekkürü borç biliyoruz.
İzmir'in prestij projelerinden Konak Pier'in devamının takıldığı engelin aşılması yolunda önemli adımlar atılıyor. Maliye Bakanı Sümer Oral, konuyu incelediğini, gereken her şeyin yapılacağını belirtirken, MHP İzmir Milletvekili Yusuf Kırkpınar bir adım daha ileriye gidip, konunun muhataplarından Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu ile görüştü.
Çakmakoğlu da konuyu bildiğini, çözümü çalışacağını söyledi.
Bir ay öncesine baktığımız zaman, konu hakkında bir çok milletvekili konuştu da, sadece ikisinin kararlılığı bugüne kadar geldi.
Sadece ikisi verdikleri sözün yanında, İzmir'in sorunlarıyla ne kadar ilgili olduklarını ortaya koydu.
Zaten Yeni Asır olarak konuyu gündeme getirdiğimiz zaman hiç kimseden boş fikir beyanı istememiş, konunun en kısa zamanda çözümü konusunda "eylem" istemiştik.
İzmir için gösterdikleri gayretlerinden dolayı Sayın Oral'a da, Sayın Kırkpınar'a da, Sayın Çakmakoğlu'na da saygılar sunuyoruz.

Yeniasır

 

Temmuz 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz