reklam

05 Temmuz 2002 Cuma
Ana Sayfa
>
Haberler

Konak Pier'de asker devrede

Oramiral Alpkaya:"Yer göstersinler çıkalım."
Bakan Vural: "Vali Yüksel arabulucu olsun"
Başkan Piriştina: "Sorumluluk İz-Mer'de"
Yapımına 1996'da başlamasına rağmen, Deniz Kuvvetleri ile Belediye ve İz-Mer arasında anlaşma sağlanamaması yüzünden bir türlü bitirilemeyen Konak Pier projesi, YENİ ASIR'ın ısrarlı yayınlarıyla Ankara'nın gündemindeki yerini koruyor. İzmir açısından büyük önem taşıyan ancak bir türlü çözülemeyen Konak Pier projesi Yeni Asır'ın ısrarlı yayınları üzerine Ankara'nın gündemine oturdu. Egeli bakanlar ve milletvekilleri projenin takipçisi haline geldi.

Vural konuştu
Konuyu ilk olarak MHP İzmir Milletvekili Yusuf Kırkkpınar, partilisi Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu'na taşımıştı. Dün manşetten duyurduğumuz gibi Bakan Çakmakoğlu, konunun yapıcı çözümünde olumlu her tür katkıyı yapmaya hazır olduğunu Kırkpınar'a söylemişti. Ulaştırma Bakanı Oktay Vural ise konuyu Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Akkaya'ya aktardı.

Paşa olumlu
Başkan Piriştina, sorumluluğun Belediyede değil, yüklenici firmada olduğunu söylerken; Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Alpkaya da konuya son derece uzlaşmacı yaklaştı. Paşa, Bakan Vural'a şu açıklamayı yaptı: "Bize konuşlandırılacak yer gösterilsin, çıkalım. Daha önce bir ptokol taslağı hazırlanmış, anlaşmaya varılmıştı ama imzalanmadı. Taahhüt edilen şey tekrar bir protokole dökülür ve yerine getirilirse bizim için hiçbir anlaşmazlık yok."

'Yüz karası'
Konak Pier'in İzmir'in yüzkarası haline geldiğine dikkat çeken Ulaştırma Bakanı Oktay Vural ise şöyle konuştu: "Bizde maalesef sorunlar çözülmeden projelere başlanır ve bir yerde tıkanır. Konak Pier kaç yıldır İzmir'in yüz karası olarak duruyor. Yüklenici firma yıllar önce taahhüt etmiş ve Deniz Kuvvetleri'nin rıhtımını yapacağını söylemiş. Bugün ise bu taahhütünü yerine getirmiyor. Belediye Başkanı Piriştina ile görüştüm. Konunun diğer taraflarıyla da görüşeceğim ve son olarak Deniz Kuvvetleri Komutanımızla da görüşüp, diyalog yoluyla sorunun çözümü için çalışacağım."
Tarafların uzlaşması için aracı olarak gösterilen isim ise, İzmir Valisi Alaaddin Yüksel oldu. Ulaştırma Bakanı Vural, en büyük mülki idare amiri olarak Vali Yüksel'in arabulucu olmasını istedi.

Çelebi: Sorumluluk büyükşehirde
ANAP İzmir Milletvekili Işın Çelebi'ye göre Konak Pier'le ilgili hiçbir engel yok: "Tarafların bir an evvel anlaşması ve sorunun çözülmemesi için hiçbir engel yok. Ege Ordu Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı hiçbir engel çıkarmıyorlar. Sadece yer gösterilmesini istiyorlar, son derece olumlular. Burada sorumluluk Büyükşehir Belediyesi'nde. Başkan Piriştina, askerlerle biraraya gelmeli ve protokol imzalanarak anlaşma sağlanmalıdır. Bizler İzmir milletvekilleri olarak kolaylaştırıcı her tür katkıyı yapmaya hazırız."

Saygın: Söz verilen yapılsın
ANAP İzmir Milletvekili Işılay Saygın, düşüncelerini şöyle açıklıyor: "Yıllar önce askerlere söz verilmiş, size yer göstereceğiz, burayı da temizleyip size hazırlayacağız denmiş. Ama hiçbirşey yapmamış. Ne söz verildiyse yapılsın. Askerler çıkmayacağız demiyor ki. Son derece olumlu yaklaşıyorlar. Yüklenici firma sözünü tutsun, askerin yerini hazırlasın, onlar çıksın ve liman da yapılsın. Bütün İzmir milletvekilleri olarak aynı fikirdeyiz, ayrı ayrı değerlendirmeye bile gerek yok."

Asker Turan'a taşınsın
DYP İzmir Milletvekili Süha Tanık da konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "İzmir, Türkiye'nin en güzel şehri ve bir liman şehri yapılması herkesin ortak arzusu. Ticaret için, iş merkezlerinin bütünleşmesi için böyle bir hedef varsa bu sorunun çözülmemesi için hiçbir sebep yok. Askerler buradan çıkmayalım demiyor, çok para da değil ama sorunun hemen çözülmesi için geçici süreliğine de olsa, askerler Turan tesislerine geçici olarak taşınabilir. Orada koskoca iskele var ve daha kuytuda olduğundan dolayı korunması daha da kolay olur diye düşünüyorum. Önemli olan projenin tamamlanması, bunlar ayrıntılar ve çözülmeyecek şeyler değil. Alternatifleri mutlaka var. Israr etmenin çok anlamı yok. Vali Bey'in devreye girmesiyle sorunun çözümlenebileceğine inancım tamdır."

Yeniasır

 

Temmuz 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz