reklam

06 Temmuz 2002 Cumartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Prof. Işıkara: Deprem bilinci hâlâ geliştirilemedi

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden İstanbul’a getirdiği 40 öğrenci, Kandilli Rasathanesi’ni ve Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara’yı ziyaret etti. Prof. Işıkara, deprem zararlarının en aza indirilmesi için yapısal önlemlerle birlikte deprem bilincinin toplumda yaygınlaştırılmasının gerekli olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) “İstanbul’a Bakış Projesi” kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan şehre gelen 40 öğrencinin ziyareti sırasında, İstanbul’da deprem bilincinin hâlâ yüzde 28’ler civarında olduğunu açıkladı. Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, kendisini ziyaret eden öğrencilere Rasathane’de deprem konusunda ders verdikten sonra, ziyaretçi çocukların ve gazetecilerin sorularını cevapladı. Işıkara, bir soru üzerine, İstanbul halkının deprem bilincinin, bir kamuoyu araştırmasının sonucuna göre hala yüzde 28 dolayında olduğunun belirlendiğini söyledi.

Bu oranın yetersizliğine dikkat çeken Prof. Dr. Işıkara, bilinç düzeyinin Türkiye genelinde yüzde 95’lere çekilmesi gerektiğini vurguladı.
Prof. Dr. Işıkara, misafir öğrencilerin “Neden deprem uzmanı oldunuz?”, “Depremi önceden bilmek mümkün mü?” ve “Eğitim gönüllüleri hakkında ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki sorularını cevapladı. Tesadüf sonucu deprem uzmanı olduğunu; ancak yaptığı işten mutluluk duyduğunu belirten Prof. Dr. Işıkara, depremi önceden bilmenin mümkün olmadığını; ancak depremden korunulabileceğini anlattı. Daha sonra Rasathane’nin bahçesinde çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Prof. Dr. Işıkara, çocukların buradan aldıkları bilgileri yaşadıkları yerlerde ve okullarında anlatacaklarını ve bu şekilde bilginin yayılmasına büyük katkı sağlayacaklarını kaydetti.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan 40 öğrenciyi İstanbul’da misafir eden TEGV Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Özince, “İstanbul’a Bakış Projesi”nin ilk kez 1998 yılında uygulanmaya başladığını hatırlatarak, bugüne kadar bölgede yaşayan 200 çocuğun İstanbul’a getirildiğini söyledi.
Zaman

 

Temmuz 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz