reklam

09 Temmuz 2002 Salı
Ana Sayfa
>
Haberler

Belediyelere yeni yük

Gönderilen genelgede, belediyelerden 2003 bütçelerine cadde ve sokaklarda yanan lambaların elektrik faturaları için "aydınlatma ödeneği" koymaları istendi

Bakanlar Kurulu tarafından imzalanan Kanun Hükmünde Kararname ile TEDAŞ'ın kentlerdeki sokak aydınlatmalarında kullanılan enerjinin parasını belediyelerden almak istemesi belediye başkanlarını ayaklandırdı.
Ege Belediyeler Birliği ve Manisa Belediye Başkanı Adil Aygül, bu genelgenin hayata geçmesinin imkansız olduğunu belirterek, "Bunlar belediyeleri bırakıp gitmemizi istiyorlar" diye konuştu.

Böyle bir kararın uygulanmasının tüm belediyeler için yıkım olacağını dile getiren Bornova Belediye Başkanı Cengiz Bulut, "Şu anlaşılıyor ku bu işi beceremiyorlar. O zaman belediyelere bıraksınlar" diye konuştu.

Aksu sert çıktı
Belediyelerin köle gibi zincire vurulmak istendiğini ifade eden Aydın Belediye Başkanı Hüseyin Aksu ise, "Başbakanın rahatsızlığı nedeniyle, ülkenin içinde bulunduğu puslu ortamdan faydalanan bazı zihniyetler, belediyeleri tamamen esaret altına alma gayretindeler. Son olarak, Enerji Bakanlığı sokak aydınlatmalarında kullanılan enerjinin bedelini belediyelerden tahsil etme yönünde bir düzenleme hazırladı. Bakanlık bu uygulama ile kaçak enerji faturasını belediyelere yıkmak istiyor" dedi.

Köylerde özel idare
Başkan Aksu, söz konusu kararname ile, köylerdeki sokak aydınlatmalarında harcanan enerjinin parasının da Özel İdarelerden istendiğini açıkladı.
Ege Belediyeler Birliği Başkanı Adil Aygül, "Eskiden elektrik işlerine belediyeler bakıyordu. Bu sorunlar yaşanmıyordu. TEK devralınca işler karıştı. TEK zaten tüm elektriğin maliyeti üzerinden satış yapıyor. Santraldan çıkan elektriğin miktarına göre fiyat belirliyor. Dolayısıyla sokak lambalarının ücreti zaten abonelerden alınıyor. Tekeden ikinci kez süt sağmaya çalışıyorlar" dedi.

Yeniasır

 

Temmuz 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz