reklam

15 Temmuz 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Kemer yatırım atağında

Krizden etkilenmeyen Kemer Yapı, 17 milyon dolara mal olacak Kemer Bahçe projesine start verdi. Kuruluş 100 yataklı bir otel inşa etmek için de çalışmalara başladı

3 bin dönüm arazi üzerinde kurduğu Kemer Country projesi sayesinde Türkiye'yi nitelikli konut kavramıyla tanıştıran Kemer Yapı krizde hız kesmedi. Son iki yıldır emlak sektöründe yaşanan sıkıntıdan etkilenmeyen kuruluş Kemer Bahçe projesine start verdi. Kemer Bahçe projesinin 60 daire ve 28 Townhouse'dan oluştuğunu söyleyen Kemer Yapı Turizm AŞ Yürütme Kurulu Başkanı Esat Edin, daire fiyatlarının 290 bin dolardan başladığını ve 500 bin dolara kadar çıktığını anlattı. Konutların haziran ayında satışa sunulduğunu dile getiren Edin, yapımına eylül ayında başlanacağını ve 24 ayda teslim edileceğini sözlerine ekledi. Kemer Bahçe'nin Kemer Country'nin içindeki son kısım olduğunu söyleyen Edin, "Yani bir daha Kemer Country'li olma şansı yok. Projenin yatırım maliyeti 15 ile 17 milyon dolar arasında değişiyor" dedi.

Hafta sonu için alternatif
Bu arada otel inşaatına başlayacaklarını da açıklayan Edin, krizin kendilerini yıldırmadığını anlattı. Otelin 100 yataklı olacağını belirten Edin, "Hedef golf, spa ve network turizmine gelenler. Hafta sonunu değerlendirmek isteyenler olacak. Üyelerin yanında misafirlere ve kardeş kulüplerin ziyaretçilerine de hizmet vereceğiz. Otelin yapımına bu yıl sonunda başlayacağız. Bir yıl sürmesi planlanıyor. Otel 6 milyon dolara mal olacak" açıklamasını yaptı. Kemer Country'de konut fiyatları 250 bin dolarla 600 bin dolar arasında değişiyor.
Kriz döneminde düşük fiyatlı yada niteliksiz konutların satışında bir gerileme görülürken, lüks konut satışında bir azalma yaşanmadı. Esat Edin, bunu lüks konutların sayılarının azlığına bağladı.
"Türkiye'de 3 bin dönüm arazi üzerinde kurulmuş, içerisinde kulübü, spor alanları, suni gölü olan 600 kişinin yaşadığı tek bir Kemer Country var. Bir ikincisi istesen bile kurulamaz" diyen Edin'e göre, Bağdat Caddesi'ndeki apartmandan yüzlerce var. Bu nedenle kriz dönemlerinde sayısı az olan nitelikli yerler değerinden bir şey kaybetmezken, fiyatı yüksek ancak herhangi bir niteliği olmayan konutların değeri düştü. Kemer Country'nin satışları krizden etkilenmese de mülk sahipleri arasında el değiştirme operasyonları yaşandı. Bunun yüzde 5 civarında olduğunu ifade eden Edin, kriz öncesinden farklı olarak konut sahibi olmak isteyenlerin iş sahipleri olduğunu söyledi. Eskiden profesyonel yöneticilerin ve finansçıların kendilerinden konut aldığını dile getiren Edin, şu anda alım yapanların daha çok iş sahiplerinden oluştuğunu açıkladı.

Radikal

 

Temmuz 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz