reklam

15 Temmuz 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Sabancı ailesi köprü için 2,5 trilyon bağış yaptı

Büyükşehir Belediyesi ve CarrefourSA Alışveriş Merkezi tarafından ortaklaşa yapılan köprü ve çevre yolları için toplam 3 trilyon 350 milyar lira para harcanırken, projeye CarrefourSA 2 buçuk trilyon lira kaynak sağladı.

Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesini Nilüfer ilçesine bağlayarak trafiği önemli ölçüde rahatlatan Mihraplı köprüsü ve çevre yollarının açılışı 3 gün önce DSP’den istifa eden Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz’ın yerine atanan Devlet Bakanı Mehmet Kocabatmaz tarafından yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi ve CarrefourSA Alışveriş Merkezi tarafından ortaklaşa yapılan köprü ve çevre yolları için toplam 3 trilyon 350 milyar lira harcanırken, projeye CarrefourSA 2 buçuk trilyon lira kaynak sağladı. Açılış töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser, Sabancı ailesinden Demir Sabancı’ya katkıları nedeniyle, “teşekkür plaketi” verdi.

Törende konuşma yapan Devlet Bakanı Mehmet Kocabatmaz, bakanlığa atandığının 3. günü Bursa’da açılışa katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, “CarrefourSA’nın bu projeye 2 buçuk trilyon lira kaynak aktarması, Bursalılara çok büyük jest. Bu hizmetler tarihe geçecek ve hiç unutulmayacaktır.” dedi.

Bursa Valisi Ali Fuat Güven de, şehiriçi trafiğin düzenlenebilmesi için altyapı çalışmalarına önem verilmesi gerektiğini belirterek, “Bursa’da 300 bin araç trafikte ve bu rakam her geçen gün daha da artıyor. Bu tip yatırımlar şehrin nefes alması için önemli.” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser ise, Avrupa kriterlerine göre bir kent hazırlamanın sorumluluğunun bilincinde olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Avrupa ödülü almış Avrupa’nın 56 kentinden biriyiz. Ulaşımdan altyapıya ve tarihî ve kültürel mirasın korunmasına varana dek pek çok konuda çalışmalarımızı Avrupa standartlarına göre sürdürüyoruz.”

Sabancı ailesinden Demir Sabancı da törende yaptığı konuşmada, şirket olarak Türkiye’de 10 hipermarket ve 3 süpermarketle hizmet verdiklerini kaydederek şöyle konuştu: “Şirket olarak müşterilerimize en iyi ürünü sunmaya çalıştığımız gibi, bizimle çalışan insanların hayat standartlarını iyileştirmeyi ve kolaylaştırmayı da amaçlıyoruz. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi ile sıkı koordinasyon içerisindeyiz.”

Törende; Kore ve Slovakya halk dansları ekipleri de gösteri yaptı. Mihraplı köprüsü ve çevre yollarının açılışı Devlet Bakanı Mehmet Kocabatmaz, Vali Ali Fuat Güven, Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser ve Sabancı ailesinden Demir Sabancı tarafından yapıldı. Törene katılan protokol, Büyükşehir Belediyesi’ne ait körüklü otobüsle yeni açılan çevre yolunda seyahat de etti. Açılışta; DSP Nilüfer ilçe teşkilatı tarafından hazırlanan, “O sizi hiç aldatmadı”, “Güçlüydük daha da güçlendik, “Uçarak gelenler uçarak giderler”, “İyi günde de kötü günde de Nilüfer ilçe teşkilatı hep sizlerle” pankartları dikkati çekti.
Zaman

 

Temmuz 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz