reklam

15 Temmuz 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Tekfen'in Almanya başarısı

Ortadoğu, Arap ülkeleri, Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu'nda pek çok taahhüt ve inşaat işine imza atan Türk müteahhitlik firmaları, bugün Avrupa Birliği'ne (AB) üye ülkeler tarafından da tercih ediliyor.

Tekfen Holding grup şirketlerinden HMB Halleshe Mitteldeutsche Bau A.G, Almanya'da önemli projelere imza atıyor.

Doğu Almanya'nın, Federal Almanya Cumhuriyeti'ne entegre olmasından sonra, bu ülkedeki özelleştirme sürecinde, en büyük inşaat ve taahhüt grubu HMB Halleshe Mitteldeutsche Bau A.G'yi satın alan Tekfen Holding, ilk olarak Almanya Parlamentosu'nun yapımını üstlendi.

Daha sonra Almanya Başbakanlık binasını tamamlayan şirket, EXPO 2000 Fuarı'ndaki Türkiye pavyonunu, taahhüt edilen süreden daha önce tamamlayıp ilgili Bakanlığa teslim etti.

Almanya gibi Avrupa Birliği'nin lider ülkelerinden birisinde ve özellikle ülke yönetiminin merkezi sayılacak binaları inşa eden HMB Halleshe Mitteldeutsche Bau A.G sırasıyla, Almanya Leuna Rafinerisi, Frankfurt İş Bankası binası, Doğan Medya Grubu Frankfurt Baskı tesisleri, çeşitli metro tüneli ve metro istasyonlarının yapımına imzasını koydu.

Almanya ve Avrupa Birliği'nden pek çok hükümet yetkilisi ve senatörün katılımıyla gerçekleştirilen Doğan Medya Grubu Baskı tesislerinin açılışı sırasında açıklamalarda bulunan Tekfen Holding yetkilileri şunları söyledi:

‘‘Grubumuz 10 yıldır Avrupa Birliği'nin önemli merkezi Almanya'da çeşitli taahhüt ve inşaat işleri yapmakta. Özel tesislerin yanı sıra çok önemli sayılan, parlamento binası ve Başbakanlık binası gibi tesislere imzamızı attık. Son olarak Türkiye'nin büyük medya grubu Doğan Medya Grubu'nun baskı tesislerini inşa ettik. Toplam 8 bin 665 metrekarelik bir alana sahip olan tesis yaklaşık bir yılda tamamlanmıştır. Avrupa'nın en modern baskı tesislerinden birisi sayılan bu mekan, Tekfen'in Avrupa Birliği ülkelerindeki referanslarına bir yenisini ekledi.’’
Hürriyet

 

Temmuz 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz