reklam

19 Temmuz 2002 Cuma
Ana Sayfa
>
Haberler

Konya'ya dev alış veriş merkezi

Maser Holding'in 27 milyon dolarlık yatırımla Konya'da gerçekleştirdiği Masera Alışveriş Merkezi, 30 Ağustos'ta açılıyor.
Maser Holding Genel Koordinatörü Hüseyin Mızrak, işyerlerinin yüzde 80'inin kiralandığını, merkezin Konya'nın çehresini değiştireceğini söyledi. Mızrak, 135 bin metrekarelik kapalı alana kurulan dev alışveriş merkezini 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda hizmete açacaklarını dile getirdi.

Mızrak, Maser Holding'in Konya'daki ikinci yatırımı hakkında bilgi verdi. Konya Hilton'dan sonra otelin yanında dev bir alışveriş merkezi kompleksi oluşturduklarını kaydeden Mızrak, "Masera alışveriş merkezi Konya'da kaliteli ve güzel bir yaşam merkezi olacak" dedi. Merkezin eğlence ve kültür merkezi olarak da dizayn edildiğini belirten Mızrak, birçok markanın yer aldığı, 3 katlı alışveriş merkezinin ilk katında Türkiye'nin önde gelen yerli market zincirinin yer alacağını, ikinci katında Türkiye ve dünyanın önde gelen giyim markalarının mağazalarının hizmet vereceğini kaydetti.

Ciro ile kira
Mızrak, komplekste yüzde 80 doluluk oranına ulaşıldığını belirterek, boş kalan mağazalar için de birçok firma ile görüşmelerin sürdürüldüğünü söyledi. 136 mağazanın yer aldığı 135 bin metrekare kapalı alana inşaa edilen merkezin 2 bin araçlık bir de otoparkının bulunduğunu belirten Mızrak, alışveriş merkezinin şehir merkezine 10 kilometre, otobüs terminaline 3, havaalanına 5 kilometre mesafede bulunduğunu kaydederek, 500 metrekareye kadar olan mağazalara sabit kira sistemi, 500 metrekare üzerindekilerden ise ciro üzerinden anlaşmalar yaptıklarını söyledi. "Biz gerek Hilton gerekse Masera ile Konya'nın mevcut alışkanlıklarını değiştirmeye talibiz" diyen Mızrak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Alışveriş merkezinin önünde hızlı tramvay bulunuyor. Ayrıca 10 tane otobüs filosu kuruyoruz ve şehir merkezine sürekli servis yapacak. Alışveriş Merkezi'nin üzerinde bulunduğu yol İstanbul anayolu hinterlandı üzerinde. Selçuk Üniversitesi ve Hilton'un bitişiğinde. Ve Selçuk Üniversitesi'nin 70 bini aşan öğrencisi var. Türkiye'nin ikinci büyük üniversitesi. Bu alışveriş merkezinin önemini çok önemli kılıyor. 

Bunun üst katında da dev bir sinema merkezi var. Bin 250 koltuklu ve 5 salondan oluşuyor. Bunun yanında uluslararası standartlarda bowling salonu, çocuk oyun merkezi yer alıyor. 

"Hedef Konya'yı aşmak"
Mızrak, Konya'da birçok şeyin Masera ile değişeceğine inandıklarını belirterek, "Hedefimiz bu güzelliği sadece Konya için değil, Konya'nın civarındaki 2.5 milyonluk nüfusa hizmet veren bir dominant haline getirmeyi planlıyoruz. Otelin sözleşmesini Hilton'la yaptık. Masera'da da yine profesyonel bir işletmeci ile Lütfü Bayral ile anlaştık. Kendisi Ankara Migros'un işletmecisidir. Ve biz Masera Alışveriş Merkezini 30 Ağustos'ta gerçekten zafer gününe yakışır bir şekilde dev bir eğlence ve organizasyonla ve bütün bölgede ses getirecek şekilde açmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Dünya

 

Temmuz 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz