reklam

24 Temmuz 2002 Çarşamba
Ana Sayfa
>
Haberler

Çocuk Hastanesi Yenileniyor

Bina çok eskidiği için tadilat yapma imkanı olmayan Behçet Uz Hastanesi G Blok'u yıkılacak ve yerine 6 bin 500 metrekarelik 7 katlı bina inşa edilecek

G Blok yıkılacak ve yerine 7 katlı modern bir hastane inşa edilecek.Tedavi için ancak 1 yıl sonrasına gün verilebilen Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde cerrahi servisinin yer aldığı G Blok, Sağlık Bakanlığı'nın emri ile yıkılıyor. Artan hasta sayısına paralel olarak bölgenin yükünü taşıyamayacak hale gelen hastanenin kapasitesi yıkılan bölümün yerine inşa edilecek yeni bina ile 3 kat artırılacak.
Yapılacak 7 katlı yeni binada çocuk kardiyolojisi ve nörolojisi gibi çok önemli 2 yeni servis de hizmete açılacak. Yeni bina yapılana kadar ise, cerrahi servis ortopedi binasında hizmet verecek.

1 yıl için dolu
1956 yılında yapılan hastanenin artık tadilat kaldırmadığını ifade eden Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Başhekimi Vedide Tavlı, "Tadilat yapıldıkça kısa bir süre sonra yenilenmesi gerekiyor. Ayrıca, yatak işgal oranı yüzde 98 olmasına rağmen randevularımız yine de 1 yıla kadar dolu. Daha büyük kapasiteli yeni bir binanın yapılması artık kaçınılmaz" diye konuştu.

Destek gördük
Geçtiğimiz ay İzmir'e gelen Sağlık Bakanı Osman Durmuş'un emri ile bu projeye başlandığını belirten Başhekim Tavlı, Vali Alaaddin Yüksel'in projeye hassasiyet gösterdiğini ve her türlü desteği sağladığını kaydetti. Tavlı, "Bölge Hastanesi olmamız nedeniyle şu anda ihtiyaca yeterince cevap veremiyoruz. Ancak yeni binanın hizmete girmesi ile bu sorunları büyük ölçüde geride bırakmış olacağız. Bu projenin bence diğer önemli bir yanı da kardiyoloji ve nöroloji servislerinin kurulacak olmasıdır."

İki yeni servis
Yıkılması söz konusu olan G blokta 52 yatak bulunuyor. 1952 metrekarelik bu bölüm yıkıldıktan sonra 6 bin 500 metrekarelik yeni bir bina inşaa edilecek. Böylece hastanenin kapasitesi 3 kat artmış olacak. Yeni yapılacak binada ayrıca çok önemli 2 servis daha kurulacak. İzmir'de devlet hastanelerinin hiçbirinde bulunmayan çocuk kardiyolojisi ve çocuk nörolojisi bölümleri de hizmete açılacak. Aynı zamanda bir eğitim hastanesi de olan Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi bu servislerin de kurulması ile çok sayıda çocuk nörolog ve kardiyoloğu yetişmesini sağlayacak.

İzmir'e yakışacak
Yeni bina inşa edilene kadar cerrahi servis operasyonlarının ortopedi bölümünün yer aldığı blokta yapılacağını söyleyen Hastane Başhekimi Vedide Tavlı, "Şimdi bu blokta yer açarak cerrahi servisi buraya sığdırmayı planlıyoruz. Yeni bina inşaa edilene kadar bir süre sıkıntı çekeceğiz. Ancak sonunda İzmir'e yakışır modern bir hastenemiz olacak" diye konuştu.
Tavlı, İzmir için büyük önem taşıyan proje için çalışmalara başlandığını ve en kısa sürede hayata geçirileceğini vurguladı.
Yeniasır

 

Temmuz 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz