reklam

4 Eylül 2002 Çarşamba
Ana Sayfa
>
Haberler

Açıkhava reklamcıları İstanbul'da buluşuyor

Dünya açıkhava reklamcıları 12 Eylül'de İstanbul'da bir araya geliyor. İtalya, İspanya, ABD ve Almanya'dan firmaların bir araya geleceği 'İstanbul SING'02' Fuarı'nda, işbirliklerinin yanında açıkhava reklamcılığının uygulamaları ve sunduğu olanaklarla ilgili sempozyumlar gerçekleşecek. Açıkhava Reklamcıları Derneği (ARED) Başkanı Murat Ürünsak, sektörün ortalama işlem hacminin 60 milyon dolar olduğunu söyledi.
Açıkhava Reklamcıları (ARED) ile İstanbul Fuar Hizmetleri (İFO) tarafından 12- 15 Eylül tarihleri arasında Tüyap Beylikdüzü'nde bu yıl 4'üncüsü yapılacak olan Görsel İletişim ve Outdoor Medya Uluslararası (İstanbul SING'02) Fuarı'na, Türkiye, Avrupa, Rusya ve Türk cumhuriyetlerinden on bine yakın profesyonel ziyaretçi bekleniyor. Açıkhava reklamcılığının payının her geçen gün arttığını kaydeden Açıkhava Reklamcıları Derneği (ARED) Başkanı Murat Ürünsak, sektörün ortalama 60 milyon dolarlık işlem hacminin bulunduğunu, bu rakamın önümüzdeki yıllarda 200 ile 250 milyon dolara ulaşabileceğini söyledi.

Kriz nedeniyle son yıllarda açıkhava reklamlarına olan talebinde ciddi bir daralma gösterdiğine işaret eden Ürünsak, "Sektörde yüzde 70'lere varan daralmalar yaşandı. Önümüzdeki yıl ekonomideki canlanmalarla birlikte eski hacimleri yakalamayı hedefliyoruz. Bu yıl sektörde 30 milyon doları üzerinde bir işlem hacmi gerçekleşecek. Özellikle 3 Kasım seçimlerinin öncesinde ciddi bir hareketlilik bekliyoruz. Outdoor yani açıkhava reklamında verilmek istenen mesaj alıcıya gider. Çünkü her an hedef kitlenin önündedir" dedi.

Açıkhava reklamcılığında yönetim ve denetimin yerel yönetimlerin eline geçtiğine işaret eden Ürünsak, yerel yönetimlerin sektörün ekonomik değerlerini ele geçirme planları yaptığını savundu. Ürünsak, sorunların çözümüne yönelik Londra, Paris ve Milano'daki uygulamaların paralelinde bir yönetmelik üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

"Pazarlama fırsatları değerlendirilecek"

Fuarın açıkhava pazarlama zirvesine dönüşeceğini ifade eden İstanbul Fuar Hizmetleri (İFO) Genel Müdürü Selahattin Durak da daralan ekonomide gerileyen talebi yeniden canlandırmak için çözüm arayan markalar ve iletişimcilerin sektördeki pazarlama fırsatlarını değerlendireceğini söyledi. Fuar süresinde sınırsız mecra olan açıkhavanın etkin kullanımının tartışılacağını kaydeden Durak, şöyle devam etti:

"Fuar boyunca Türkiye ve dünyadaki başarılı uygulamalar, reklam uygulama ekipmanları, reklam tabelaları, tasarım ve reklam ürünleri, organizasyon ve gösteri sistemleri, outdoor medya, indoor medya ve sponsorluk hizmetleriyle ilgili yapılanlar sergilenecek."

Açıkhava reklamcılığında haksız rekabetin yoğunluğuna da dikkat çeken Durak, belediyeden bin 100 tane ruhsat almış bilboardun bulunmasına rağmen kentte 3 binin üzerinde bilboardun yer aldığını söyledi.
Dünya

 

Eylül 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz