reklam

4 Eylül 2002 Çarşamba
Ana Sayfa
>
Haberler

Eskiizmir'de moloz ve çöp döküm alanı kullanıma açıldı

Büyükşehir Belediyesi, 40 bin metrekaresi yeşil olan, 55 bin metrekarelik alanda yürüyüş yolları, oturma grupları ve çocuklar için oyun alanları yarattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina ve Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi, önceki gün, Yurtoğlu ve Yüzbaşı Şerafettin Mahallesi arasındaki bölgeyi gezdi. Muhtarlarla görüşen başkanlar, sorunları da dinledi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kente yeşil alan kazandırmak amacıyla başlattığı çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. En son, Eskiizmir'de Yurtoğlu Mahallesi ile Yüzbaşı Şerafettin Mahallesi arasında kalan çöplük görünümündeki alan cennete çevrildi. 40 bin metrekaresi yeşil, toplam 55 bin metrekarelik alanda yayalar için yürüyüş yolları, oturma grupları, çocuklar için oyun alanları yaratan Büyükşehir Belediyesi eskiden moloz ve çöp dökülen yeri kente kazandırdı.
Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi ile birlikte Yurtoğlu Mahallesindeki yeşil alanı gezen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Fen İşleri Daire Başkanı Cemal Sümengen ve İZBETON Genel Müdürü Hüsamettin Ender'e mevcut park alanının genişletilmesi yönünde talimat verdi.

Sorun dinledi
Mahalle muhtarlarıyla görüşüp sorunlarını dinleyen Piriştina vatandaşlardan gelen talep üzerine İZBETON Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen okulları yenileme projesine 75. Yıl İlköğretim Okulu'nun da dahil edilmesini istedi. Vatandaşlara Okulun badana ve boyasının en kısa sürede tamamlanacağı sözünü veren Piriştina yeşil alandaki oturma gruplarının sayılarının da artırılacağını belirtti. 55 bin metrekarelik alan üzerine kurulan parkın bulunduğu bölgenin eskiden çöp ve moloz dökülen mezbelelik görünümünde bir alan olduğunu hatırlatan Piriştina, şunları söyledi:

Devam edecek
"Yürüttüğümüz çalışmalarla burası cennete döndü. Şimdi bu alanı aşağıya doğru kaydırıp yeşil alan miktarını daha da genişleteceğiz. Şehrin dörtbir yanında hemşehrilerimizin yararlanabilecekleri yeşil alanlar yaratmaya devam edeceğiz." Yeşillendirme ve düzenleme çalışmalarının İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 136 milyar liraya malolduğu öğrenilirken mevcut yeşil alana yaklaşık 5 bin metrekarelik bir ekleme daha yapılacağı belirtildi.

3 yılda 1 milyon 482 m2 yeşil alan yapıldı
Kent, ilçe, semt ve mahalle ölçeklerinde hizmet verecek birçok irili ufaklı park düzenlemesini İzmir genelinde hakkaniyetli bir dağıtım gözeterek yapan Büyükşehir Belediyesi ,şehrin birçok yerinde yeni yaya alanları, meydanlar ve yeşil alanlar oluşturdu. Körfez kenti olan İzmir'i boydan boya yeşille kuşatacak Güzelbahçe Çiğli Kıyı Bandı düzenlemesinin ara etabı niteliğindeki Güzelbahçe, Kordonboyu, Meles, Bayraklı Altınyol ve Bostanlı Kıyı düzenlemelerini tamamlayan Belediye, 3 yılda 1 milyon 482 bin metrekarelik yeni aktif yeşil alanı İzmirlilerle buluşturdu. Yurtoğlu mahallesindeki 55 bin metrekarelik alanı yeşillendiren belediye bölgeye yayalar için yürüyüş yolları, oturma grupları, yaptı. Gençlerin spor yapabilmeleri için bölgeye futbol sahası kazandıran belediye ayrıca çocuklar için oyun parkı ve kum havuzları inşaa etti.
Yeni Asır

 

Eylül 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz