reklam

5 Eylül 2002 Perşembe
Ana Sayfa
>
Haberler

Arazi vurgunu davasında 4 kişi 20 yıl hapis cezası aldı

İmar izni olmayan tarım arazilerini hakim ve avukatlara rüşvet vererek yapılaşmaya açıp sattıkları gerekçesiyle İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) yargılanan 4 sanık, 20’şer yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Aralarında avukatlar Hüseyin Ergin, Mustafa Turalıoğlu ve Ömer Yıldırım’ın da bulunduğu 26 sanığın dosyası da görevsizlik kararı verilerek Bursa Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Sanıklardan İrfan Yördem ve Alihan Ün tahliye edilirken, sanık Mansur Obut ise beraat etti.

Vurgun, Bursa’da imarsız tarım arazileri üzerinde yapıların çoğalmasıyla ortaya çıkarılmıştı. Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan Yeşil Vadi Operasyonu kapsamında aralarında üç avukatın da bulunduğu 33 kişi gözaltına alınmış, sanıklar İstanbul DGM’ye sevk edilmişti. Sanıklar hakkında imar izni olmayan tarım arazilerini hakim ve avukatlara rüşvet vererek yapılaşmaya açtıkları ve sattıkları gerekçesiyle dava açılmıştı.

İstanbul 1 No’lu DGM’de dün davanın karar duruşması yapıldı.

Duruşmaya tutuklu sanıklar emlakçı İrfan Yördem, Alihan Ün, Baykal Kuveydar, Şenol Erdal, İsmail Akdağ ve tutuksuz yargılanan avukatlar Mustafa Turalıoğlu ve Ömer Yıldırım katıldı. Son savunması sorulan sanıklar, suçsuz olduklarını ifade ederek tahliyelerini istedi. Mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısının mütalaasının ardından kararını açıkladı.

Sanıklar Baykal Kuveydar, Yaşar Nadi Mazlum, İsmail Akdağ ve Şenal Erdal, çıkar amaçlı suç örgütü kurarak isnat edilen suçları işledikleri gerekçesiyle 20’şer yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklardan Mansur Obut delil yetersizliğinden, İrfan Yördem ve Alihan Ün ise tutuklu kaldıkları süre göz önünde bulundurularak beraat etti. 26 sanık hakkında ise rüşvet vermek, almak, resmi evrakta sahtecilik, bu suçlara aracılık yapmak, cürüm işlemek amacıyla çete oluşturmak suçlarından Bursa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaları için görevsizlik kararı verildi. Sanıklar, Bursa, İstanbul, İzmir ve İzmit’te vurgun gerçekleştirdikleri, imar yasağı olan tarım arazileri üzerinde yapılaşma yaptıkları gerekçesiyle Yeşil Vadi ismi verilen operasyon gerçekleştirilmişti. Operasyonda gözaltına alınan sanıklar İstanbul DGM’ye çıkarılmışlardı. Sadece Bursa’da tarım alanları için 3 bin mahkeme kararının alındığı, 19 ayrı tarım arazisinin parsellendiği tespit edilmişti. Sanıklar hakkında çıkar amacıyla organize bir şekilde kentlerin imar yapısıyla iktisadi ve idari yapısını bozmak suçundan dava açılmıştı.
Zaman

 

Eylül 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz