reklam

7 Eylül 2002 Cumartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

İstanbul’da yol çalışmaları Kasım’a kadar sürecek

Yaz başından beri İstanbul trafiğini çıkmaza sokan yol bakım onarım çalışmalarının okulların açılacağı tarih olan 15 Eylül’e kadar tamamlanması mümkün görünmüyor.

Karayolları, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki asfalt çalışmasının söz verildiği gibi eylül ortasına yetiştirileceğini açıklarken Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Rafet Bozdoğan, “Çalışmaların bitmesi kasım sonunu bulur” dedi.

Üç aydır, İstanbullular’ın en çok alıştığı manzara, kazılmış bir yol, iş makinesi, bozuk zemin ve tabii bitmek bilmeyen araç kuyrukları. İstanbul’un en işlek caddelerinde sürdürülen yol onarım çalışmaları ulaşımı, deyim yerindeyse üç aydır felç etti. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde kilometrelere varan kuyruklar, sabah ve akşam saatlerinde sürücüler için tam bir ömür törpüsü oldu.

AÇIKLAMALAR ÇELİŞİYOR
Köprü trafiği dışında kent içinde de onarım çalışmaları, bazı yerlerde hızlı bazı yerlerde ağır aksak devam ediyor. Karayolları, İstanbul’u etkisi alan sağanak yağışa rağmen çalışmaların planlanan tarihe yani okulların açılmadan bir önceki gün olan 15 Eylül’e yetiştirileceğini açıkladı.
Ancak, Büyükşehir Belediyesi Belediyesi, onarım işlerinin bu tarihe yetişmesinin mümkün olmadığını belirtti.

KAMU KURUMLARI SORUMLU TUTULUYOR
Yetkililer, İSKİ, İGDAŞ, PTT, Elektrik İdaresi’nin yaptığı çalışmaların kasım ayı ortalarında tamamlanması halinde, kendilerinin de asfaltlama çalışmalaranı başalayabileceklerini bildirdi.
Büyükşehir Belediye Ulaşım Daire Başkanı Rafet Bozdoğan’a göre bakım-onarım çalışmalarındaki gecikmenin, TELEKOM ve Elektrik İdaresi gibi kamu kurumlarından kaynaklandığını belirtti. Bozdoğan, “Kamu kurumları söz veriyor, bizi bekletiyor, Biz de iki kere kazmamak için bölgeye giremiyioruz” dedi.

“YETKİ TEK ELDE TOPLANMALI”
Bozdoğan, yetkinin tek elde toplanması gerektiğini ifade ederek, “Yetki tek elde toplanmalı. Tek bütçe olmalı. Yerelleşme çalışmaları kapsamında yerel bütçe oluşturulmalı” diye konuştu.

AĞIR KIŞ ŞARTLARI MALİYETİ YÜKSELTTİ
İstanbul’daki belediyelerin, yol bakım ve onarım çalışmalarında 2.5 milyon ton asfalt kullandığı ve tüm bu faaliyetin maliyetinin 150 trilyon lirayı bulduğu belirtildi. Maliyetin bu kadar yüksek olmasının nedeni olarak da ağır geçen kış şartları gösterildi.
NTVMSNBC

 

Eylül 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
diğer aylar için tıklayın

Mimarlık Ofislerinin Değişen ve Değişmeyen Yüzü' nü tartışıyoruz.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 24 Eylül'de Deneme Bilim Merkezi' nde davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Atilla Yücel
Konuşmacılar: Cem İlhan,
Murat Tabanlıoğlu, Gökhan Avcıoğlu, Doğan Tekeli, Mehmet Konuralp


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz