reklam

19 Eylül 2002 Perşembe
Ana Sayfa
>
Haberler

İmar planı yasalara aykırı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Eyüp Muhçu , Ömerli Beldesi için yapılan imar planının anayasaya aykırı olduğunu belirtti. Sivil toplum kuruluşlarının Feriye Kabataş Kültür Merkezi'nde ortaklaşa düzenledikleri basın açıklamasında konuşan Muhçu, yasalara aykırı düzenlenen imar planının beldenin nüfusunu 4-5 kat arttıracağını ifade etti. İstanbul'un korunması gereken orman, havza, mera ve tarım alanlarının yalnızca denetimsiz kaçak yapılaşma ile zarar görmediğini belirten Muhçu, ''Bu alanlar şehircilik ilkelerini ve planlama hiyerarşisini yok sayan hukuk dışı imar planı karaları ile de yıkıcı ve yok edici gelişmelere sahne olacaktır'' diye konuştu.

Ömerli'deki ormanlardan çıkarılan alanların anayasanın ve ilgili yasaların amacı dışında yerleşime açıldığını ifade eden Muhçu, bu alanlardan orman içindeki köylülerin yararlanmadıklarını dile getirdi. Muhçu, planlamanın yapılırken imar yasa ve yönetmeliklerine uygun bir onama sürecinin yaşanmadığını söyleyerek '' Üst plan kararlarına ve planlama hiyerarşisine uyulmamıştır. Bütün şehircilik ve planlama ilkeleri yok sayılmıştır. Orman Bölge Müdürlüğü'nden 'Uygundur' görüşü alınmamıştır'' diye konuştu. Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü'nün görüş ve yönetmeliklerine aykırı davranıldığını vurgulayan Muhçu, uygulamanın uluslararası sözleşmelere de uymadığını belirtti. Muhçu, şunları kaydetti: ''Meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları olarak doğal kaynaklarımızın hızla yok oluşunu görmezden gelmeyelim. Bu uygulamayı önlemek üzere başta Bayındırlık ve İskân Bakanlığı olmak kaydıyla bütün yetkilileri göreve çağırıyoruz.'
Cumhuriyet

 

Eylül 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
diğer aylar için tıklayın

Mimarlık Ofislerinin Değişen ve Değişmeyen Yüzü' nü tartışıyoruz.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 24 Eylül'de Deneme Bilim Merkezi' nde davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Atilla Yücel
Konuşmacılar: Cem İlhan,
Murat Tabanlıoğlu, Gökhan Avcıoğlu, Doğan Tekeli, Mehmet Konuralp


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz