reklam

21 Eylül 2002 Cumartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

EKS dünya liginde

Tuzla'da faaliyete geçen ek tesisin açılışını Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı yaptı.

Eczacıbaşı Karo Seramik, faaliyete geçen ek tesisiyle alanında Türkiye'nin ilk, dünyanın üçüncü mozaik karo üreticisi oldu

Eczacıbaşı Topluluğu'nun en genç kuruluşlarından Eczacıbaşı Karo Seramik (EKS), Tuzla'da açtığı 5 milyon dolarlık ek tesis yatırımıyla karo seramik alanında dünyanın sayılı üreticileri arasına girdi.
Türkiye'nin ilk, dünyanın ise üçüncü 'mozaik karo' üretim tesisini kurarak
ürün gamını büyüten EKS, bu sayede ihracatını da artırmayı hedefliyor.

EKS'nin Tuzla, Bozüyük ve İrlanda'da da olmak üzere toplam üç tesisiyle faaliyet gösterdiğini söyleyen Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, "İnşaat sektörü bir süredir iç pazarda önemli bir durgunluk yaşıyor. Bu durgunluğu aşmak için de ihracata yönelmek ve yüksek teknolojili ürünler üretmek gerekiyor. Yeni ek tesis grubun ihracatını artırmada önemli bir etken olacak. EKS zaten şu anda üretiminin yüzde 60'ını yurtdışına satıyor. Yeni tesisle bu rakam yüzde 80'e yükselecek. EKS'nin cirosunda da yaklaşk 2.5 milyon dolarlık artış olacak" dedi.

Ekonominin daraldığı iki yıllık bir süreçten sonra ülkenin her tür yatırıma ihtiyacı olduğunu hatırlatan Bülent Eczacıbaşı, ek tesisin 300 kişiye istihdam sağladığını anlattı. Topluluk olarak yatırımlarının süreceğini vurgulayan Bülent Eczacıbaşı şunları söyledi.

"Seçimden sonra Türkiye'de daha istikrarlı bir dönemin yerleşmesini bekliyoruz. İşadamları her dönem ekonomide istikrar ister ve ekonomik istikrar da genellikle siyasi istikrarla çok yakından ilişkilidir. Bu seçimin siyasi ve ekonomik istikrarı sağlayıp sağlayamayacağını göreceğiz. Türkiye iki konuda önemli bir dönemde. Bir tanesi güçlü ekonomiye geçiş programının başarıya ulaştırılması, diğeri de AB ile ilgili gelişmeler. Bu konularda kararlı adımlar atacak hükümet başarıya ulaşacak."
Radikal

 

Eylül 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
diğer aylar için tıklayın

Mimarlık Ofislerinin Değişen ve Değişmeyen Yüzü' nü tartışıyoruz.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 24 Eylül'de Deneme Bilim Merkezi' nde davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Atilla Yücel
Konuşmacılar:
Cem İlhan, Murat Tabanlıoğlu, Gökhan Avcıoğlu, Doğan Tekeli, Mehmet Konuralp


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz