reklam

27 Eylül 2002 Cuma
Ana Sayfa
>
Haberler

4 bin kalıcı konutun doğalgaz şebekesi standart dışı döşenmiş

Adapazarı’ndaki kalıcı konutların bir bölümündeki doğalgaz şebekesinin, standartlara uygun olmadığı ortaya çıktı.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile hibeci kuruluşların Karaman Mahallesi’nde yaptırdığı 4 bin 2 konuttaki doğalgaz tesisatlarının, projeye ve standartlara uygun yapılmadığı tespit edildi.

Bölgeye doğalgaz getirecek olan Adapazarı Gaz Dağıtım AŞ (AGDAŞ) Genel Müdürü Niyazi Kahveci, kalıcı konutların şartnameye uygun doğalgaz şebeke döşemesinin yapılmadığını söyledi. Kahveci, “Müteahhit firmalar işi şartnameye göre yapacakları taminatı veriyorlar. Bu hatalar düzeltilecektir. 1 ayda şebekeler şartnameye uygun hale getirilebilir.” dedi.

AGDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Sait Ağar da, konutlarda yapılan inceleme sonucuda, doğalgaz tesisatlarının standart dışı ve gelişigüzel döşendiğinin tespit edildiğini belirterek, “Bu şekilde döşeli tesisatlara hiçbir şekilde doğalgaz veremeyiz.” dedi. Bölgeye, daha önce bu kış gaz verileceğinin açıklandığını, ancak mevcut tesisatlarla bunun mümkün olmadığını ifade eden Ağar, şöyle konuştu: “Konutlardaki tesisat döşenmesinde firmalara zorluk çıkarmadık. BOTAŞ ile İGDAŞ’ın yönetmeliklerine uyulmasını istedik. Ancak, tesisatlardaki boruların ısıtılarak büküldüğünü gördük. Dirsekler yerine borulara delik açılmış, eklerde sadece keten kullanılmış, malzemeler kalitesiz. İnsanların can ve mal güvenliğini yakından ilgilendiren böyle bir olayda, son derece tehlikeli bir durum yaratılmış. Bu tesisatlara kullanma izni verilemez. Bu yüzden, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile ilgili firmalara yazı yazarak, iç tesisatları yenilemelerini istedik.” Ağar, standartlara, sadece Konya evlerini yapan Bir–Tam İnşaat firmasının uyduğunu kaydetti. Sait Ağar, ana şebekenin tamamlanması halinde bile, 4 bin 2 konuta bu kış aylarında doğalgaz verilemeyeceğini, denetimlerini kendilerinin yaptığı Camili Mahallesi’ndeki 2 bin 572 konutta ise sorun bulunmadığını sözlerine ekledi.

Bir–Tam İnşaat firmasının yetkilisi Turhan Erdek, 80 konutun doğalgaz tesisatlarını, verilen projeye göre yaptıklarını söyledi. Erdek, AGDAŞ’ın standart konusunda uyarıda bulunduğunu ifade ederek, “Biz de belki aynı tesisatı kuracaktık. Ancak, AGDAŞ’ın uyarısını dikkate alıp baştan değiştirdik.” dedi.
Zaman 

 

Eylül 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

Interlight 2002

03 - 06 Ekim 2002,
İstanbul Hilton Convention Center

Online davetiye için tıklayın.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz