reklam

28 Eylül 2002 Cumartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Dekorasyonda minimalizm saltanatını koruyor

Hayat daha karmaşık, zor ve gürültülü bir hal aldıkça insanlar en azından evlerinde huzuru ve sakinliği arıyor. Belki de minimalizmin bu kadar uzun süre popüleritesini koruması bu yüzden. Sade renkler, düz hatlar, minimum aksesuvar kullanımı. Yatak ve oturma odalarında saltanat süren minimalizmin hükmü mutfaklarda pek geçmiyor. Bu aralar evin en renkli bölümü mutfaklar. Aydınlatmada tasarım ürünler tercih ediliyor ama her bütçe için tasarım taklitleri de yapılıyor.

Yaza, sıcak havalara, dış mekanlara elveda deme zamanı geldi. Kısa bir süre sonra tamamen iç mekanlara, evlerimize hapsolacağız. Demek ki, dönüp şöyle bir evlerin durumuna bakmanın zamanı geldi.

Ev dekorasyonunda son birkaç yıldır etkisini sürdüren minimalizm hala ağırlığını koruyor. Yani bej, krem, şampanya gibi sade renkler, düz hatlar, geometrik tasarımlar rağbet görüyor. Bana sorarsanız rahatsızlık verici. Bir fincan kahve içmek bile, ya dökülürse endişesiyle ızdırap verici bir hal alabilir. Ama siz yine de minimalist çizgide bir ev sahibi olmanın altın kurallarını aşağıda bulabilirsiniz.

Minimalizm hala revaçta ama bu kış daha renkli ve bol desenli bir dekorasyon anlayışının sinyalleri de gelmeye başladı. İşin sırrı kumaşlarda. Goblenler ve goblenler gibi bol desenli, bol renkli kumaşlar geri geliyor. Perdelikten, döşemeliğe kadar. İlk sinyallerini moda tasarımlarında vermeye başladılar. Şimdilik riske girmenin bir alemi yok, neticede dekorasyon zahmetli ve pahalı bir iş. Ama seneye desenin dekorasyonda kendini daha fazla hissettireceği neredeyse kesin.

Modüler mobilyalar hem yerden kazanmanızı hem de mekana daha samimi bir hava vermenizi sağlar. Hani şu köşe oluşturan kanepelerden bahsediyoruz. Bu kış giyimde de moda olan deriden dekorasyonda faydalanabilirsiniz. Ama sakın baştan aşağı deri mekanlar yaratmayın.

Mutfaklar renkli
Evin kalbi mutfaklar bu aralar çok renkli. Mutfağın kendisi de kullanılan mutfak takımları da. Yemek ve bardak takımlarınız ne kadar renkli, çiçekli böcekli olursa o kadar trendy olacaktır. En önemli nokta özel tasarım görünümüne sahip olmaları. Bu altın kural tirbuşondan süzgeçlere kadar tüm detaylar için geçerli. Metalik aksesuvarlar mutfağınıza daha profesyonel bir görüntü katacaktır.

Yatak odalarında en fazla dikkati çeken mobilya yatağın kendisi olmalı. Minimalizm, dolayısıyla sade hatlar evin bu bölümünde de geçerli. Gardıroplarda en önemli unsur fonksiyonellik.
Hürriyet 

 

Eylül 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
diğer aylar için tıklayın

Aziz & Derin Sarıyer 
01 Ekim 2002
günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak.

Aziz & Derin Sarıyer hakkında daha fazla bilgi edinmek için  tıklayın


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz