reklam

28 Eylül 2002 Cumartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Sanat sokağa taştı

Şişli Belediyesi ve Kollektif Prodüksyon'un hazırladığı ‘‘İstanbul Yaya Sergileri 1’’ yarın başlıyor, 28 Ekim'e kadar sürecek. Sergi, Vali Konağı Caddesi'nden başlayıp, Abdi İpekçi Caddesi'ne kadar dairesel bir parkuru içeriyor. Sokaklar, kaldırımlar, kafeler, dükkan vitrinleri kullanılarak oluşturulan sergide amaç sanatı sokağa taşımak.

Yarın açılacak sergide kimi mağazaların içinde kimi kaldırımlarda veya duvarlarda 36 sanatçının toplam 46 adet eseri yer alacak. Eserlerin uygun yerlere kolaylıkla kurulabilmesi için vinç, kepçe yardımlarını Şişli Belediyesi verdi. Eserlerin iç mekanlarda sergilenebilmesi için ise prodüksyon şirketi mağazalardan izin aldı.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül: ‘‘Sanat eserlerini, kapalı alanların dışına çıkartarak yurttaşların her gün yürüdükleri, dolaştıkları, araçlarıyla geçtikleri caddelere taşıdık. Bu sergi aynı zamanda insanların sanat ve kültürle bütünleşmesini sağlayarak Şişli'ye canlılık kazandıracak. Amacımız, bu sene ilki gerçekleşecek sergiyi uluslararası bir konuma getirmek’’ diyor. Sergide Nişantaşı'ndaki bütün mekanlar kullanılmaya çalışılmış. Karakol pencerelerinden kaldırımlara, reklam panolarından yaya geçitlerine kadar her yer sergi alanı. Sergiyi dolaşmak isteyenlere haritalar dağıtılacak.

6 Ekim 13.00-20.00 arasında ise Teşvikiye, Atiye Sokak boyunca Türkiye'nin ilk ve tek taze birasını üreten Taps'in sponsorluğunda halka açık ‘‘Ocktoberfest’’ düzenlenecek.

Neler göreceksiniz
Mimar Canan Tolon projesinde, kaldırımların farklı yüksekliklerde olduğuna dikkat çekmek üzere en tehlikeli noktalarına ‘‘Kendi düşen ağlamaz’’ yazıyor.

Aziz ve Derin Sarıyer, balkondan balkona kurulan masa üzerindeki kahve fincanlarıyla insan ilişkilerinin kopmasını anlatıyor.

Ebru Özseçen hayal ve geleceğe dair interaktif bir proje yaratmış. Çingeneler ellerindeki fanuslarla Nişantaşı'nın 12 noktasında (cuma günleri 14.30-19.30) canlı heykel olacaklar.

Halil Altındere’nin Marlboro paketinden yaptığı köpekle yaptığı gezinin video gösterisini izleyebilirsiniz. Altındere, bu projesiyle artık canlıların bile markalaştığını anlatmak istemiş.

Ahmet Soysal Teşvikiye Camii önünde din ve maneviyatın bile tüketimin nesnesi haline geldiğini anlatan projesiyle karşınıza çıkacak.
Hürriyet 

 

Eylül 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
diğer aylar için tıklayın

Aziz & Derin Sarıyer 
01 Ekim 2002
günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak.

Aziz & Derin Sarıyer hakkında daha fazla bilgi edinmek için  tıklayın


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz