reklam

07 Ekim 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Beton yollar hayata geçiyor

Asfalt yollara alternatif olarak tasarlanan beton yolların ilki tamamlanma aşamasında. Afyon-İşçehisar arasındaki beton yol, gelecek ay hizmete girecek.

Asfalt yollara alternatif olarak gündeme getirilen beton yol uygulama projelerinin ilki tamamlanmak üzere. Karayolları Genel Müdürlüğü ile Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) tarafından bir süre önce yapılan anlaşma çerçevesinde, Türkiye’nin ilk beton yol yapım projesi Afyon’da gerçekleştirilecek.

Yapılan anlaşma doğrultusunda finansmanı TÇMB tarafından karşılanacak olan iki kilometre uzunluğundaki Afyon-İşcehisar kesimi beton yol inşaatının tamamlanma aşamasında olduğu ve beton yolun açılışının önümüzdeki günlerde Bayındırlık ve İskan Bakanı Abdülkadir Akcan tarafından yapılacağı bildirildi.
Bu arada, ayrı bir güzergahta, Türkiye’nin ikinci beton yol projesi olarak İstanbul-Çanakkale kesiminde inşaat çalışmaları sürdürülen beton yolun da planlanan sürede hizmete alınacağı bildirildi. Beton yollar yapım programına göre, Türkiye’de ilk iki beton yol yapımının finasmanını, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği karşılayacak, uygulamanın başarılı olması halinde diğer beton yol projeleri ise ilgili kuruluşlar yatırım programlarına alınarak karşılanacak.

Uluslararası sempozyum düzenlenecek
Öte yandan, Türkiye’de hazır beton kullanımı konusunda ilk büyük uluslararası organizasyon da önümüzdeki yıl Türkiye’de gerçekleştirilecek. Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği’nin evsahipliğinde 2003 yılı Nisan ayında İstanbul’da yapılması planlanan 9. Uluslararası Beton Yollar Sempozyomu’na binin üzerinde yerli ve yabancı sektör yetkilisinin katılması bekleniyor.
NTVMSNBC

 

Ekim 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Konut Alanlarının Değişen ve Değişmeyen Yüzü' nü tartışıyoruz.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 24 Eylül'de Deneme Bilim Merkezi' nde davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: İhsan Bilgin
Konuşmacılar:
Yiğit Gülöksüz, Murat Güvenç, Hakan Kodal, Nevzat Sayın, Yıldız Sey, Levent Turan, Han Tümertekin


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz