reklam

07 Ekim 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Pahalıyız ama satıyoruz

Alman Gaggenau firmasının CEO'su Thorsten Klapproth, dünya ev mutfaklarının bir numarası olacaklarını söyledi.

Mutfak cihazları üreticileri arasında 'tasarım markası' olarak tanınan Alman Gaggenau şirketinin CEO'su Thorsten Klapproth, ürünlerinin rakiplerinden pahalı olduğunu fakat müşterilerinin bu gerçeği bilmesine rağmen kendilerinden vazgeçemediğini söyledi. Almanya'nın Baden- Baden şehrindeki Gaggenau kasabasında Türkiye'den bir grup gazeteciyi ağırlayan Klapproth, '15-20 yıl sonra bile eskimeyen ürünlere imza atmak için markamıza sürekli yatırım yapıyoruz' dedi.

Mutfağın duayeni
1960'lı yıllarda mutfak mobilyasına entegre edilen ilk ürünleri geliştiren Alman Gaggenau firması, yenilikçi, ultra modern mutfak cihazlarının öncüsü olarak gösteriliyor. Gaggenau, evlerde profesyonel düzeyde yemek pişirmeyi sağlayan yenilikçi teknolojiler, kullanım kolaylığı, bakımı kolay malzemeler ve ürün tasarımı üzerinde yoğunlaşan 4 asırlık bir firma.

Londra neyse Türkiye o
Dünyanın her mutfağında bir numara olmak için gereken her şeyi yaptıklarını söyleyen Klapproth, 'Türkiye de bizim için bir Barcelona, Londra ve Moskova gibi önemli bir merkez' dedi. Gaggenau'nun, 2000 yılı başından beri Türkiye'de kendi ofisinde hizmet verdiğini bildiren Klapproth, 'Bu yıl tüm dünyada yakalamayı düşündüğümüz ciro 134 milyon Euro, Türkiye'de de 3.5 milyon Euro'ya yıl sonu itibariyle ulaşacağız' dedi. Yavaş büyümek hedefinde olduklarını bildiren Klapproth, 'Her kesime hitap eden bir şirket değiliz. Bin 200 Euro'dan 10 bin Euro'ya kadar fiyatlarla satılan ürün çeşitlerimiz toplumun her kesiminden alıcı bulamıyor. Çelik, alüminyum ve camdan imal edilen ürünlerimizin kalitesi ve dizaynı bizi bu noktalara getirdi' dedi.

Sadece büyük kentlerde
Türkiye'nin 22 ilinde 27 adet teknik servis ile 3+3 yıl garantili ürün sattıklarını bildiren Gaggenau Türkiye Direktörü Arzu Kirkland ise şunları söyledi: '2001 yılında İstanbul'da Polat Residence, 2000'de Soyak Ayışığı ve Alarko Alkent 2000 konutlarının mutfaklarını Gagganeau ürünleriyle döşedik.' Gaggenau iki tip dağıtım kanalı ile çalışıyor. İkisi İstanbul'da olmak üzere Ankara ve İzmir ile birlikte toplam 4 konsept stüdyosu bulunuyor. Satış noktalarının oluşturulmasında öncelikli olarak İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Gaziantep ve Antalya illerini hedefleyen Gaggenau, 2003 yılı Türkiye pazar satış hedefini, 2002 yılına oranla yüzde 30 artırarak, 4 milyon Euro olarak belirledi.

Çağrı Bilgin (Gaggenau Ankastre uzmanı)
Gaggenau, sınıfının en iyisi ankastre mutfak
cihazları geliştiren, üreten ve pazarlayan bir marka. Fırın, buharlı kombinasyon fırın, gaz ve elektrikle çalışan ocak, havalandırma sistemleri, davlumbaz, bulaşık makinesi, buzdolabı ve mikrodalga fırın üretiyor. Merkezi, Almanya'nın Baden-Baden şehrindeki Gaggenau kasabasında. Şirketin üretim tesisleri Fransa'daki Lipsheim'da ve Almanya'nın Breten, Dillingen ve Giengen şehirlerinde bulunuyor. Gaggenau, 1995 yılından bu yana, Alman Bosch und Siemens HausgerŠte GmbH'nin bünyesinde faaliyet gösteriyor. Gaggenau dünyada 50'den fazla ülkede var.

Müşterileri stil sahibi
Gaggenau CEO'su Thorsten Klapproth, şirketini şöyle anlatıyor: 'Gaggenau'yu arayanlar, birçok dili konuşur ve birbirleriyle kolayca anlaşırlar. Gaggenau'yu bulanlarsa, çeşitli kültürlerden ve yaş seviyelerinden gelebilir. Hepsi stil sahibi, bağımsız ve kendine özgüdür. Dünyalarını nasıl oluşturdukları ise: Hayata karşı duruşları, hayatın tadına varma çabaları, lezzetin peşinden sürükleyen tutkuları ve Gaggenau keyfini yaşama sanatıyla ilgilidir.'
Akşam

 

Ekim 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Konut Alanlarının Değişen ve Değişmeyen Yüzü' nü tartışıyoruz.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 24 Eylül'de Deneme Bilim Merkezi' nde davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: İhsan Bilgin
Konuşmacılar:
Yiğit Gülöksüz, Murat Güvenç, Hakan Kodal, Nevzat Sayın, Yıldız Sey, Levent Turan, Han Tümertekin


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz