reklam

14 Ekim 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Tuna'dan 30 milyon dolarlık yatırım

Ofis mobilyaları sektörünün önde gelen kuruluşlarından Tuna Çelik, Silivri'deki yeni fabrikasını ve dev showroomunu açtı. İsviçreli Girsberger'le ortaklığı bulunan Tuna Çelik, fabrika ve showroom'a 30 milyon dolar harcadı. Nuri Tuna, ‘‘Türkiye'ye inancımızı kaybetmedik’’ dedi.

OFİS mobilyası sektöründe faaliyet gösteren Tuna Çelik, Silivri'deki 40 bin metre kare alana sahip fabrikasını ve 15 bin metre karelik Türkiye'nin en büyük showroom'unu dün açtı. 1992'den beri İsviçreli Girsberger Holding ile ortak olan Tuna'nın fabrika ve showroom'u 30 milyon dolara mal oldu.

Tuna'nın açılış törenine Girsberger Holding Başkanı Heinrich Girsberger, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Tanıl Küçük, İSO Meclis Başkanı Hüsamettin Kavi de katıldı.

Açılış töreninde konuşan Girsberger Holding Başkanı Heinrich Girsberger, Turan Tuna ile 1990'da tanıştığını ve ortaklıklarının hızlı gerçekleştiğini belirterek, ‘‘Tuna-Girsberger'de zaman zaman farklı fikirler ortaya çıksa da birbirimize karşı saygı duyuyoruz ve güven içinde yolumuza devam ediyoruz’’ dedi. Heinrich Girsberger, şöyle devam etti:

‘‘Ekonomik ve siyasi açıdan zor bir dönemde yaşamaktayız. Hergün ekonomik ve politik konularda olumsuz haberler duyuyoruz. Birçok kişi gelecekten korkar halde. Ancak hálá geleceği güvenen, pozitif düşünen ve hareket eden insanlar, yatırımlar mevcut. Bu muhteşem yeni tesis de geleceğe olan inancın bir ışıltısıdır.’’

İnancımızı kaybetmedik
Açılış töreninde konuşan Tuna Çelik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nuri Tuna, tüm istikrarsızlıklara rağmen, Türkiye'ye olan inaçlarını kaybetmediklerini belirterek, ‘‘1999'da başladığımız ve bugüne kadar yapılandırdığımız yeni tesisimiz 55 bin metrekare kapalı alana sahip. Hem üretim hem de show-room'uyla bir mobilya üssü haline geldi’’

Eşit şartlarda rekabet istiyoruz
Tuna Çelik'in açılış törenine katılan İSO Başkanı Tanıl Küçük, rakamların çok önemli olmadığını, önemli olanın Türk müteşebbisindeki yatırımcı ruh olduğunu belirterek, yatırım ortamının neredeyse tamamen yok olduğu bir dönemde Tuna Ailesi'nin yatırım yapmayı düşünmesi ve bunu da uygulaması çok değerlidir. Kendilerine Türk sanayii adına teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Tanıl Küçük konuşmasında siyasilere de seslenerek, ‘‘Sanayimiz rekabet gücünü kaybetmemeli, Türk sanayinin önünü açın. Bizler teşvik istemiyoruz, sadece dünya ile eşit şartlarda rekabet istiyoruz’’ dedi. Küçük, karamsarlığın Türk sanayicinin düşünce tarzında bulunmadığını, bu yüzden de herşeye rağmen umutlu olduklarını söyledi. Küçük, 3 Kasım seçimlerinden de siyasi ve ekonomik istikrarın çıkmasını umduklarını belirterek, ‘‘Eğer bu sağlanırsa, ayamızdaki ağırlıklar gidecek ve koşmaya başlayacağız. Bizim koştuğumuzu da bütün dünya görecek’’ dedi.

İSO Meclis Başkanı Hüsamettin Kavi de, 3 Kasım seçimlerinden beklentilerin ne ölçüde gerçekleşeceğini tam olarak tahmin edemediklerini, ancak yine de olumlu yönde bir sürecin başlayacağına inandıklarını söyledi.
Hürriyet

 

Ekim 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Platform

Konut Alanlarının Değişen ve Değişmeyen Yüzü' nü tartışıyoruz.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 22 Ekim'de Deneme Bilim Merkezi' nde davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: İhsan Bilgin
Konuşmacılar:
Yiğit Gülöksüz, Murat Güvenç, Hakan Kodal, Nevzat Sayın, Yıldız Sey, Levent Turan, Han Tümertekin


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz