reklam

17 Ekim 2002 Perşembe
Ana Sayfa
>
Haberler

Gazipaşa Havaalanı çürüyor

2 yıl önce hizmete girmesi beklenirken açılışı iptal edilen Antalya Gazipaşa Havaalanı çürümeye terkedildi. Modern bir şekilde inşa edilmesine karşılık, piste inemeden pas geçen uçakların havaalanının arkasındaki dağa çarpma ihtimali nedeniyle trilyonluk tesise kilit vuruldu.

1991 yılında inşaatına başlanan ve 2 yıl önce hizmete girmesi beklenirken Ulaştırma eski Bakanı Oktay Vural tarafından açılışı iptal edilen Antalya Gazipaşa Havaalanı çürümeye terk edildi.

Modern bir şekilde inşa edilmesine karşılık, piste inemeden pas geçen uçakların havaalanının hemen ardındaki dağa çarpması ihtimali trilyonlar harcanan tesise kilit vurulmasına sebep oldu. Halen etrafı tellerle çevrili Gazipaşa Havaalanı, günde 100 uçağın iniş yapıp kalkabileceği şekilde planlanmıştı. Ancak havaalanında bulunan pistin bir yanının denize, bir yanının ise dağa bakması sıkıntı doğurdu. İnecek bir uçağın dağ kısmından gelip, piste inemeden pas geçmesi durumunda denize düşme, deniz tarafından gelip pas geçmesi durumunda ise dağa çarpma tehlikesinin bulunduğu belirtiliyor. Bu tehlikeleri sebebiyle dönemin Ulaştırma Bakanı Oktay Vural’ın açılışına izin vermediği havaalanında şimdi çocuklar top oynuyor.

Havaalanının temelini atan dönemin Ulaştırma Bakanı ve ANAP Antalya milletvekili 1. sıra adayı Ahmet Denizolgun ise tekrar seçilip Ankara’ya gitmesi durumunda havaalanını açacağını söyledi. “Gazipaşa Havaalanı’nın açılamamasının arkasında siyasi bir oyun var.” diye konuşan Ahmet Denizolgun, “Havaalanı projesi yanlış olsaydı şimdiye kadar benim hakkımda dava açılırdı. O dönem 15 gün daha bakanlıkta kalsaydım şimdi havaalanı açık olacak ve Antalya – Alanya arasını 2 saatten yarım saate düşürecektik. Bin 635 metrelik pistin 600 metrelik bölümü yapılmadığı için pist açılamıyor.” açıklamasında bulundu.

Öte yandan havaalanının yapımı için birinci dereceden tarım arazilerinin yüzde 80’ini veren Kahyalar beldesi ve Aydıncık köyü sakinleri, yetkililere ateş püskürüyor. “Havaalanı açılmayacaksa arazilerimiz geri verilsin.” diyen arazi sahipleri, binlerce hektar tarım arazisinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu kaydettiler.
Zaman

 

Ekim 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

İhsan Bilgin 30 Ekim 2002 günü  Diyalog bölümümüze konuk oldu.

İhsan Bilgin hakkında daha fazla bilgi edinmek için  tıklayın

Diyalog buluşmasını soru cevap şeklinde okumak için  buraya tıklayın...


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz