reklam

18 Ekim 2002 Cuma
Ana Sayfa
>
Haberler

Konak Pier bugün kapılarını açıyor

İzmir'in prestij mekanı, bugün kapılarını resmen açıyor. Tarihi Balık Hali'ni 7 yıl emek vererek prestij mekanına dönüştüren İZMER Yönetim Kurulu Başkanı Şener Koyuncuoğlu, açılışlarını Pier'in eski görüntüsü eşliğinde duyurdu. Çileli bir süreçten sonra kapılarını açmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Koyuncuoğlu, "Binayı devraldığımızda içine girilemeyecek durumdaydı. İçinde farelerin cirit attığı bir mezbeleyi 60 milyon dolar yatırım yaparak İzmir'in en gözde mekanına dönüştürdük. Burayı 16 bakanlıktan izin alarak restore ettik ve herhangi hukuki problemimiz bulunmuyor. Geçen 7 yıllık süreçte devletin hiçbir kurumuyla münakaşaya girmedik. Bin 500 kişiye istihdam sağlamanın mutluluğunu duyuyorum" dedi

Ruhsat sorunu yok
İZMER Yönetim Kurulu Şener Koyuncuoğlu'nun ardından gazetecilerin yaşanan ruhsat sıkıntısıyla ilgili sorularını yanıtlayan Pier Genel Müdürü Ruşen Sökeli şöyle konuştu: "İZMER burayı Özelleştirme İdaresi'nden 25 yıllığına turizm, kültür ve aktivite merkezi yapmak üzere ihaleyle kiraladı. Aldığı gibi de görevini yerine getirdi ve İzmir halkına sundu. Bizim Konak ve Büyükşehir Belediyeleri ile hukuki bir sorunumuz bulunmuyor. Şu anda bazı proje tadilatlarımız Kültür ve Tabiat Varlıkları'nı Koruma Kurulu'nda onay beklemektedir. Açılış için hiçbir engelimiz bulunmamaktadır. Ruhsatlar en kısa zamanda alınırken, inşaatımızın 2. etabında mendirek ve yat limanı inşaatı yapılacaktır. Ayrıca Konak'ta şu anda 20 bin, İzmir genelinde 50 bin ruhsatsız dükkan bulunuyor. Ancak Pier'in önemi büyük olduğu için ruhsat sorunu büyütülüyor. Şu gerçek görülmeli ki, Pier restore edilmeseydi çökerdi."

Kültür Bakanı katılıyor
Konak Pier'in bugün yapılacak açılışına, Kültür Bakanı Suat Çağlayan, İzmir Valisi Alaaddin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina ve Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi'nin katılması bekleniyor. Açılışın ardından düzenlenecek kokteyl ile davetlilere Konak Pier'in içinde bulunan mağazalar ve sinema salonu ve sosyal mekanlar tanıtılacak.
Yeni Asır

 

Ekim 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Platform

Konut Alanlarının Değişen ve Değişmeyen Yüzü' nü tartışıyoruz.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 22 Ekim'de Deneme Bilim Merkezi' nde davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: İhsan Bilgin
Konuşmacılar:
Yiğit Gülöksüz, Murat Güvenç, Hakan Kodal, Nevzat Sayın, Yıldız Sey, Levent Turan, Han Tümertekin


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz