reklam

19 Ekim 2002 Cumartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Stirling Ödülü'ne bu yıl da Wilkinson Eyre layık görüldü

Her yıl, İngiliz bir mimar tarafından tasarlanmış en başarılı projeye ödül veren Stirling Jüri heyeti bu yıl, Wilkinson Eyre Mimarlık Ofisi'nce tasarlanmış Gateshead Millenium Köprüsü'nü ödüle layık gördü. "Bu projenin üstünlüğü, kendini ifade ediş şeklinde ve başarısı en üst düzeyde. Geleneksel yöntemlere meydan okuyan strüktür çözümleri çağdaş, cesur ve çekici" sözleriyle heyet, 2002 yılının "En İyi Yapısı" hakkındaki görüşlerini açıkladı. Gateshead Millenium Köprüsü, biri Gateshead ile Newcastle'i ayıran Tyne Nehri'ni geçen köprünün kendisi, diğeri ise onun taşıyıcısı olmak üzere, toplam iki yalın kemer şeklinde tasarlanmış. İnşası için 22 milyon Pound harcanan, 125 metre uzunluğundaki Wilkinson Eyre Mimarlık'a ait bu tasarımın statiği Gifford & Partners (Ortakları) Mühendislik Şirketi tarafından projelendirmiş.

Bu yıl Stirling Ödülleri kapsamında sıralamaya giren diğer projeler arasında, İrlanda'dan Benson + Forsyth Mimarlık tarafından tasarlanmış İrlanda Ulusal Galerisi'nin ek binası Millenennium Wing, Richard Rogers'ın tasarladığı Lloyd's Regeister of Shipping firmasının Londra Binası, David Chipperfield'in tasarladığı Almanya'daki "Ernst Service Merkezi" isimli ofis kompleksi, Malcolm Fraser Mimarlık tarafından tasarlanmış "Dans Zemini" isimli Edinburgh'de bulunan dört dans stüdyosu, Edward Cullinan Mimarlık tarafından tasarlanmış Chichester'daki Weald ve Downland Açık Hava Müzesi, Building Design Ortaklığı'na ait Londra Hampden Gurney Kilise Okulu gibi uluslararası üne sahip mimarlarca tasarlanmış yeni yapılanmaların ve ek binaların yanı sıra fonksiyonu değiştirilmiş projeler de bulunuyor.

İlginçtir ki, Londra'da bulunan Wilkinson Eyre Mimarlık Ofisi'nin aldığı bu ikinci Stirling Ödülü. Geçen yıl Güney Yorkshire, Rotherdam Magna Merkezi projesiyle ödüle layık görülen ofis, Stirling Ödülleri kapsamında toplam dört kez finale kalmış.

Linkler:
http://www.ajplus.co.uk
http://www.wilkinsoneyre.com

Domus - Çeviren: Gülfidan Cansızoğlu 

 

Ekim 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

İhsan Bilgin 30 Ekim 2002 günü  Diyalog bölümümüze konuk oldu.

İhsan Bilgin hakkında daha fazla bilgi edinmek için  tıklayın

Diyalog buluşmasını soru cevap şeklinde okumak için  buraya tıklayın...


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz