reklam

30 Ekim 2002 Çarşamba
Ana Sayfa
>
Haberler

Öztüre Taş, Kayseri'de tesis kuracak

Öztüre Holding bünyesinde hizmet veren Öztüre Taş AŞ, Kayseri'de doğal taş işleme tesisi kuracak. Şirketin Genel Müdürü Can Öztüre, yeni tesisin 2004 yılında üretime geçeceğini söyledi.

Gerekli altyapı çalışmalarının 2003 yılında başlayacağını ifade eden Öztüre, tesiste sadece Kayseri ve çevresindeki ocaklardan çıkan taşların işleneceğini kaydetti. Halen Bergama'daki tesislerinde 11 çeşit taş işlediklerini hatırlatan Öztüre, yılda 25 bin ton elleçleme kapasitesine sahip olduklarını söyledi.

İşledikleri taşlardan botanica, gökkuşağı, selena sarı ve porfil çeşitlerini kendilerine ait ocaklardan çıkardıklarına dikkat çeken Öztüre, özellikle andazit taşlar konusunda Balıkesir, Kayseri ve Adıyaman bölgesinden yeni ocaklar alacaklarını söyledi. Öztüre, "Taş temini konusunda tek bir hammadde kaynağına bağlı kaldığımızda siparişe cevap vermeme endişesi yaşıyoruz. Bu nedenle kendi ocaklarımızı işletmeyi tercih ediyoruz. Kendi ocağımızdan çıkmayan ürünlerde ise 1 yıllık stok yapmak zorunda kalıyoruz" diye konuştu.

"Bu yılki hedeflerimizi yakaladık"
Bu yıl 2.5 milyon dolarlık ihracat yapacaklarını anlatan Öztüre, 2003 yılında bir önceki yıla göre yüzde 25'lik büyüme öngördüklerini kaydetti. Üretimin yüzde 90'dan fazlasını ihraç ettiklerini ifade eden Öztüre, "Yurtdışına Pıetra Kaıkos markasıyla ihracat yapıyoruz. Her ülkeye hitap edebilen mallarımız var. İhracatın yüzde 60'ını kaplama taşlar oluşturuyor. AB ülkelerinin tamamına, İsrail, ABD, Kanada, Venezüella, Tayvan ve Japonya'ya ihracat yapıyoruz. Avusturalya ve Yeni Zelanda pazarına yönelik görüşmelerimiz ise sürüyor" diye konuştu.

"Fuarlara ağırlık verdik"
Yurtdışında düzenlenen sektörel fuarlara katılarak, taşın farklı kullanım alanlarını tanıttıklarını söyleyen Öztüre, 2003 yılında fuar aktivitelerine ağırlık vereceklerini kaydetti. Öztüre, "Fuarlarda tanıtıma önem veriyoruz. Taşın kendisini sattırması için özel dizaynlarla işlenmesi gerekiyor. Bu dizaynları yurtdışında düzenlenen fuarlarda tanıtıyoruz. İtalya Verona Fuarı'nda 2.5 metrelik taştan küvet sergiledik. İnsanlara neler yapabileceğinizin hayalini kurdurmak zorundasınız" diye konuştu.

"Ürünleri mimarlara tanıtıyoruz"
Son bir yıldır iç piyasaya da ürün sattıklarını hatırlatan Öztüre, ürünleri son kullanıcıdan çok mimarlara tanıttıklarını kaydetti. Bu nedenle 2 bin tane CD dağıttıklarına dikkat çeken Öztüre, "İç piyasa ihracat kadar hızlı büyümüyor. Ancak Bodrum, Antalya, Marmaris, Bursa, Kuşadası, İstanbul, Denizli ve Ankara'da showroomlar oluşturduk. Ürünlerimizi uygulayabilecek bayilerimizle çalışıyoruz. Bayilerimizi uygulama konusunda sürekli eğitiyoruz" dedi.
Dünya

 

Ekim 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Platform

İşverenlerin Değişen ve Değişmeyen Yüzü' nü tartışıyoruz.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 19 Kasım'da Deneme Bilim Merkezi' nde davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Emre Arolat
Konuşmacılar:
Can Elgiz, Haydar Karabey, Reşit Soley, Han Tümertekin


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz