reklam

02 Ocak 2003 Perşembe
Ana Sayfa
>
Haberler

Katı atık tesisi yapımı, ÇED raporu gereği durduruldu

Yalova Belediyesi’nin 3,5 yıldan bu yana Denizçalı–Kabaklı köyleri arasındaki Uzuntarla mevkiinde yapmayı düşündüğü ‘Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’ için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun inceleme ve değerlendirme sürecine son verildiği kaydedildi.

Yalova Belediyesi çöp problemini ‘Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’ kurarak çözmek için Yalova’ya 20–25 kilometre uzaklıkta bulunan Denizçalı ve Kabaklı köylerinin ortasında bulunan Uzuntarla mevkiini tespit etmişti. Tesis için oluşturulan İnceleme Değerlendirme Komisyonu konuyla alakalı yaptığı 3. toplantısında, Orman Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğü’nün tesisin yapılacağı yeri uygun görmediğini kaydetti. Komisyon, Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nin 15. maddesine istinaden söz konusu mevkie yapılmak istenen ‘Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’ yapımı için inceleme ve değerlendirme sürecine son verildiğini duyurdu.

Çevre Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi ve Planlama Genel Müdürlüğü’nün 18 Aralık 2002 tarih ve B 190 ÇED 13 00 02/ G 988 sayılı yazısında konu hakkında, “Yalova İli Denizçalı–Kabaklı arası Uzuntarla mevkiinde Yerel Yönetimler Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği tarafından yapılması planlanan ‘Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’ faaliyeti ile ilgili olarak hazırlanan ÇED raporunun incelenip değerlendirilmesi amacıyla oluşturulan İnceleme Değerlendirme Komisyonu toplantılarında tesisin kurulacağı alanın orman alanı olması ve içerisinde ağaçlandırma sahasının bulunması ile İstanbul Bursa Otoyolu Dil İskelesi–Orhangazi arası yol güzergahı koridoru içerisinde kalması nedeni ile faaliyetin kurulması planlanan saha, Orman Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü 17. Bölge Müdürlüğü’nce uygun görülmemiştir.” denilerek, İnceleme Değerlendirme Komisyonu’nun yürüttüğü inceleme ve değerlendirme sürecine son verildiğini duyurdu.

Tesisin Uzuntarla mevkiine kurulmasının bölgeye zararlı olacağı görüşünü savunan Denizçalı Köyü Muhtarı Zeki Erüstün, “ÇED raporu bizim savunduğumuz fikirleri doğruladı ve haklı olduğumuz ortaya çıktı.” dedi. İl Çevre Müdürü Bora Yalçın da söz konusu mevkie ‘Katı Atık Toplama ve Depolama Tesisi’nin yapımı için şu anda inceleme ve değerlendirme sürecinin sona erdiğini söyledi. Yalçın “Sadece süreç sona ermiştir. Bu tesisin yapılmayacağı manasına gelmez. Sürece tekrar başlanabilir.” dedi.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’sa, ‘Katı Atık Düzenleme ve Depolama Tesisi’nin birkaç problemden dolayı yapılma sürecinin durdurulduğunu, ancak bu tesisin yapılması için problemin bulunmadığını savundu. Koçal, Yalova’nın menfaati için ‘Katı Atık Düzenleme ve Depolama Tesisi’nin mutlaka yapılacağını vurguladı.
Zaman

 

Aralık 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
diğer aylar için tıklayın

Platform

"Mimarlık Yayıncılığı" tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 09 Ocak'ta İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon' da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Uğur Tanyeli
Konuşmacılar: Kadri Atabaş, Cana Bilsel,
Aykut Köksal, Haluk Pamir, Bülent Tanju

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz