reklam

04 Ocak 2003 Cumartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Tarihlerin buluştuğu şehir Konya

Konya’da Osmanlı ve Selçuklu tarihini en iyi şekilde yansıt 500’e yakın tarihi eser olduğu kaydedildi.

Vakıflar Bölge Müdürü Adnan Ergün yaptığı açıklamada, Konya’nın tarih boyunca çok sayıda medeniyet ve imparatorluğa ev sahipliği yaparak, tarihi eserler bakımından çok zengin duruma geldiği ve bu eserlerle de Osmanlı-Selçuklu sentezinin en güzel sergilendiği yer olduğunu söylüyor.

Ergün, Konya’da sadece Mevlana Müzesi’nin olmadığını, kentte gezilirken 50 metrede yeni bir tarihi eserle, değişik bir tarihi yapıyla karşılaşılabileceğini belirterek, şunları kaydetti: “Konya Selçuklu eserleri bakımından Türkiye’de ilk sırada, Osmanlı eserlerinde ise ilk üçtedir. Konya merkezde en önemli tarihi yapılardan Mevlana Müzesi, Alaaddin Keykubat Külliyesi, ilçelerde ise Beyşehir’de Eşrefoğlu Camii, Akşehir’de İmarathane, Doğanhisar’da Ulu Cami, Karapınar’da Selimiye Külliyesi ve buna benzer çok sayıda tarihi yapı vardır.”
Ergün, bütün bu eserlerin yanında çeşitli medeniyetlere evsahipliği yapan Konya’da, Çatalhöyük, Gökyurt yerleşimi ve Kilistre Kilisesi, Eflatunpınar ve Hıristiyanlığın önemli merkezlerinden biri olan Sille Kilisesi’nin bulunduğunu ve bu yerlerin gerekli altyapı eksikliklerinin en kısa sürede tamamlanacağını kaydetti.

“Turizmde hakettiği yerde değil”
Konya İl Turizm Müdürü İbrahim Tekbaş ise, Konya’nın tarihi bakımdan bu kadar zengin olmasına karşın turizmde hakettiği yerde olmadığını, bunun nedeninin de dünyada “Kültür Turizmi”ne olan ilginin azalması olduğunu kaydetti.
Tekbaş, “Son yıllarda kültür turizminde meydana gelen azalma en çok Konya gibi tarih ve kültür merkezlerini etkiledi. Dünya’da 1990 yılından sonra bir gerileme sürecine giren kültür turizminin yeniden toparlanma sürecine girdiğini gözlüyoruz. Bu bize gelecek için umut veriyor” diye konuştu.
NTVMSNBC

 

Ocak 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Platform

"Mimarlık Yayıncılığı" tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 09 Ocak'ta İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon' da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Uğur Tanyeli
Konuşmacılar: Kadri Atabaş, Cana Bilsel,
Aykut Köksal, Haluk Pamir, Bülent Tanju

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz