reklam

23 Ocak 2003 Perşembe
Ana Sayfa
>
Haberler

Bu bina yıkım için 2 yıldır Danıştay kararı bekliyor

Bayındırlık Müdürlüğü’nün Danıştay’a yaptığı itiraz sonuçlanmayınca, idare mahkemesi tarafından ağır hasarlı raporu verilen binaların yıkımı bir türlü gerçekleştirilemiyor.

17 Ağustos depreminde ağır hasar gören binalar yıkılmak için iki yıldır Danıştay kararını bekliyor. Bölge İdare Mahkemesi’nin ‘yıkılmasına’ karar verdiği Bahçelievler Mahallesi’ndeki iki bloktan oluşan İnan Apartmanı, Bayındırlık Müdürlüğü’nün Danıştay’a yaptığı temyiz başvurusu sonuçlanmadığı için yıkılamıyor. 2000 yılının aralık ayından bu yana Danıştay’ın kararını bekleyen apartmanların çevresinde yaşayan vatandaşlar, temyiz sürecinin hızlanması için Adalet Bakanlığı’na mektup yazdı.

İnan Apartmanı’nın çevresindeki binaların yöneticileri adına bir açıklama yapan Hamza İncedayı, bugüne kadar ağır hasarlı binaların yıkılması için yaptıkları girişimlerin sonuçsuz kaldığını, apartman sakinlerinin son çare olarak imza toplayıp Adalet Bakanlığı’na yazı yazdıklarını söyledi.

İncedayı “Depremden sonra mahkeme kararı ile yıkılması istenilen çok sayıda bina yıkıldı. Ancak, Bahçelievler Mahallesi Marmara Caddesi’ndeki 2 bloktan oluşan İnan Apartmanı, mahkemelik olduğu için yıkılamadı. Çevrede yaşayan vatandaşların acılarını tazeleyen aynı zamanda çökme tehlikesi bulunan binaların yıkılması kararının bir an önce çıkarılması için hem Danıştay’a hem de Adalet Bakanlığı’na başvurduk.” dedi.

İnan Apartmanı’na 1999 yılı aralık ayında orta hasar raporu verdiklerini belirten Yalova Bayındırlık Müdür Vekili Atilla Akoğuz, orta hasar raporuna itiraz eden daire sahiplerinin Bölge İdare Mahkemesi’ne dava açtığını ve Bölge İdare Mahkemesi’nden ağır hasar raporu kararı aldıklarını anlattı. Akoğuz, Bayındırlık Müdürlüğü olarak Bölge İdare Mahkemesi’nin bu kararını temyiz ettiklerini söyledi. 2000 Aralık ayında yaptıkları temyiz başvurusunun hâlâ sonuçlanmadığını ifade eden Akoğuz, binanın yıkılıp yıkılmayacağının temyiz kararına göre belli olacağını vurguladı.
Zaman

 

Ocak 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Platform

"Güncel Basın ve Mimarlık"  tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 06 Şubat'ta İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon' da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Korhan Gümüş
Konuşmacılar: Serhan Ada, Behiç Ak, 
İhsan Bilgin, Tan Oral

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz