reklam

23 Ocak 2003 Perşembe
Ana Sayfa
>
Haberler

İzmir'in çehresi değişiyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, halen devam eden ve bu yıl içinde kentin çeşitli bölgelerinde yapacakları önemli çalışmalarla İzmir’in çehresini değiştireceklerini söyledi.

Şantiye sözcüğünü sevmemesine rağmen, yapılacak çalışmalar nedeniyle kentin “şantiyeye döneceğini” belirten Piriştina, “2004 yılına, İzmirli hemşehrilerimizin önerileri doğrultusunda yaptığımız değişikliklerle gireceğiz” dedi.

Halen çalışmaları devam eden Konak Meydan Projesi ile bölgenin tamamının yayaların kullanımına açılacağını ve yayaların denizle bütünleşmesinin sağlanacağını anlatan Piriştina, şu bilgileri verdi: “ Gümrük Meydanı’ndan başlayarak Konak Varyant girişi, belediye binası çevresi ve hasan Tahsin Anıtı’nı kapsayan 205 bin metrekarelik alanın ilk bölümü Nisan – Mayıs aylarında tamamlanacak.

Konak Meydanı, Avrupa şehirlerinde gıpta ile bakılan bir görünüme bürünecek. Kentin saygın ve turistik bir mekanı olacak.
Kent Arşivi ve Müzesi’ni de kısa süre içinde hizmete açacağız. 1929 yılından beri itfaiye binası olarak kullanılan bina restore edilip bu işe uygun olarak düzenleniyor.
İzmir ile ilgili her türlü bilgi, belge, döküman ve fotoğraf mikrofilm ve CD’lere kaydedilerek arşivlenecek ve kullanıma sunulacak.”

Mithatpaşa Şubat'ta bitecek
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Güzelyalı’daki eski troleybüs garajının 20 bin metrekarelik arsasında, 24 bin metrekarelik kullanım alanına sahip Adnan Saygun Sanat Merkezi kurulacağını söyledi.

Piriştina, sanat merkezinde bin 100 kişilik büyük, 250 kişilik küçük bir konser salonu, açık ve kapalı sergi alanları ile 400 araçlık otopark bulunacağını ve İzmir’de kültürel ve sanatsal aktiviteler açısından önemli bir eksikliği gidereceğini kaydetti.

Aynı bölgede Mithatpaşa Caddesi’nde yürütülen düzenlemelerin de Şubat sonunda bitirilmesinin planlandığını ifade eden Başkan Piriştina, “Mithatpaşa Caddesi, çağdaş bir görünüme kavuşacak. 3 şerit olarak düzenlenen caddede araçlar için otopark cepleri de yapılıyor” diye konuştu.

Aliağa – Menderes arasındaki 80 kilometrelik demiryolu hattının metro standartlarına çıkarılmasını kapsayan Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi ile ilgili ihalenin de gerçekleştirildiğini hatırlatan Piriştina, çalışmaların bu yıl içinde başlatılacağını belirtti, öncelikle kent içi geçişleri istasyonların ele alınacağını söyledi.

Başkan Piriştina, Güzelbahçe Sahil bandında süren çalışmaların da bu yıl tamamlanacağını ve yapılacak plajlarla birlikte bu yıl tamamlanacağını müjdeledi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi 

 

Ocak 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Platform

"Güncel Basın ve Mimarlık"  tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 06 Şubat'ta İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon' da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Korhan Gümüş
Konuşmacılar: Serhan Ada, Behiç Ak, 
İhsan Bilgin, Tan Oral

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz