reklam

01 Şubat 2003 Cumartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Kadıköy Trafiği'ne Neşter Vuruldu

İstanbul'un ulaşım sorunlarını çözmek için kararlı adımlar atan ve büyük yatırımlar gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy trafiğini rahatlatacak ve semti modernleştirecek bir dizi projeyi sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında ilçenin trafik yükünü rahatlatmak amacıyla Yoğurtçu Çayırı Caddesi, Münir Nurettin Selçuk Caddesi Köprü ve Karayolu Bağlantı Yolu İnşaatı"nın temeli atıldı.

Başkan Ali Müfit Gürtuna'nın ev sahipliği yaptığı temel atma törenine Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Yunus Balta, Kadıköy Kaymakamı Yüksel Peker, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Ümraniye Belediye Başkanı Mehmet Bingöl ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Başkan Ali Müfit Gürtuna, yapılacak olan yolla Kadıköy-Moda-Fenerbahçe arasında kesintisiz ulaşım sağlanacağını ve bu proje tamamlandığında herhangi bir doğal afet anında ilçenin diğer ilçelerle bağlantısının da gerçekleşmiş olacağını söyledi.

İstanbul'un alınan yoğun göç ve sanayileşme nedeniyle yıllarca tahribat gördüğünü belirten Büyükşehir Belediye Başkanı, şehri geleceğe hazırlamak üzere göreve geldiklerini söyledi. İstanbul'un 2023'e kadar olan planlarının hazırlandığını kaydeden Gürtuna, "Cumhuriyetin 100. yılında nasıl bir İstanbul devredeceğiz gelecek nesillere? İşte bu düşünceyle çalışıyoruz. Hedefimiz 2005 yılına kadar altyapı ve çevre problemlerini, 2010 yılına kadar da şehrin bütün problemlerini çözmüş olmak. Şehrimizin altyapısının % 90'ı şu anda tamamlandı" dedi.

Bir sene içinde derelerin ıslah çalışmasının tamamlanacağını, Tuzla'dan Küçüksu'ya, Haliç'ten Marmara'ya kadar İstanbulluların gönül rahatlığıyla denize girebileceğini ifade eden Gürtuna, sözlerini şöyle sürdürdü; "Projesi devam eden Kurbağalıdere'de de bir yıl içinde sandal gezileri yapılabilecek ve burası bir mesire alanı olacak. Sahil düzenleme çalışmalarımız tamamlandığında şehrimizin sahilleri dünyanın bir numaralı sahili olarak gösterilen Monte Carlo'dan daha güzel olacak. Bildiğiniz gibi Kadıköy-Tuzla hızlı tramvay hattının inşaatı büyük bir kararlılıkla sürdürülüyor. Salı Pazarı'nın katlı hale getirilmesini öngören proje de yakında başlayacak. Projenin tamamlanması ile birlikte Pazar yeraltına alınacak ve altında üç katlı otopark olacak. Şu anki Pazar meydanı ise yol ve yeşil alan olarak yeniden düzenlenecek. Yanında da modern bir itfaiye ve afet yönetim merkezi binaları yer alacak. Tarihi Kuşdili Çayırı'nı da kurtaracağız. İnsanlar Kuşdili'nin nostaljisinde yaşayacaklar. Kadıköy İskele Meydanı'nı modern bir şekilde düzenleme projemiz de yakında hayata geçecek. Bütün bu projeler tamamlandığında Kadıköy bir cazibe ve turizm merkezi olacak."

Törende söz alan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Yunus Balta, tamamlandığında Kadıköy trafiğini rahatlatacak yol projesinin 6 trilyon liraya malolacağını belirterek, İstanbul'daki ulaşım süresini ortalama 28 dakikaya düşürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de Kadıköy'e yapılan ve yapılacak projeler için Başkan Ali Müfit Gürtuna'ya teşekkür etti ve bu çalışmaların en kısa zamanda tamamlanmasını istedi. Selami Öztürk, Anadolu yakasının ulaşım sorununun çözümünü raylı sistemde gördüğünü de sözlerine ekledi.

Törende yoğun istek üzerine söz alan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz yıldırım ise, Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerini yakından takip ettiğini ve takdirle karşıladığını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından Başkan Ali Müfit Gürtuna ve diğer konuşmacılar temel atma törenini birlikte gerçekleştirdiler.
İBB

 

Ocak 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Platform

"Güncel Basın ve Mimarlık"  tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 06 Şubat'ta İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon' da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Korhan Gümüş
Konuşmacılar:
Serhan Ada, Behiç Ak,  İhsan Bilgin
Tan Oral

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz