reklam

05 Şubat 2003 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

‘Antalya dünya kenti değil’

Her yağan yağmurda Antalya’nın sular altında kaldığı ifade edilerek, alt yapı sorunlarının bir an evvel çözülmesi gerektiği aksi halde bu eksik alt yapıyla Antalya’nın bir dünya kenti olamayacağı ifade edildi.

Antalya’nın tarım ve turizm sorunlarının görüşüldüğü Antalya ili ekonomik ve sosyal kalkınmasına yönelik 2003 yılı ilk toplantısında, Antalya’nın dünya kenti olmadığı görüşü ön plana çıktı. Antalya Vali yardımcısı H. Necdet Özeroğlu başkanlığında Antalya müzesinde ilin ekonomik ve sosyal kalkınmasına yönelik 2003 yılının ilk toplantısı yapıldı. Çok sayıda dernek ve birlik başkanının yanı sıra Antalya bürokrasisininde katıldığı toplantıda Antalya turizmi ve tarımı üzerinde görüşüldü.

Her yağan yağmur sonrası Antalya’nın her tarafının sular altında kaldığını ifade eden Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı(AESOB) Orhan Tolunay, belediye ve devlet imkanlarının sevk edilerek Antalya’nın alt yapı sorunlarının bir an evvel çözülmesinin gerekli olduğunu söyledi. Oluşabilecek fırtına ve sel sırasında vatandaşların sadece ‘hayatınız için dışarı çıkmayın’ şeklinde uyarılabildiğini sözlerine ekleyen Tolunay, “Antalya eksikliğinden kaynaklanan bu sorunlar göz önüne alındığında eksik alt yapı ile Antalya’nın bir dünya kenti olmadığı göz önüne çıkıyor” dedi.

Yağmur, fırtına gibi hava olayları anında elektriklerin kesildiğini ifade eden AESOB başkanı, tesisatların bir an evvel toprak altına çekilmesinin zorunlu olduğunu kaydetti. Esnafın durumunun her geçen gün kötüye gittiğini de sözlerine ekleyen Tolunay, “Acenteler, Rehberler ve Tur Operatörleri turizmi baltalıyor. Yanlış tanıtım yapan ve hatalı bilgi veren mesleğini gereğinin dışında kullanan rehber ve operatörlerin belgelerinin iptal edilmesi gerekir. Görüldüğü gibi dünya kenti olmak, sözle değil icraatlarla gerçekleşiyor” şeklinde konuştu.

Başta son yağmurlarla gelen zararlar olmak üzere yıl içerisinde tarımda oluşabilecek zararların ihracata olumsuz yansıdığını vurgulayan Dış Ticaret Müsteşarı Necla Tekin, bunun sonucunda ürüne olan arzın azaldığını talebin ise arttığını açıkladı. Kalite ile talebin ters orantılı işlediğini sözlerine ekleyen Tekin, “Bir Avrupa ülkesinin, ihtiyaçlarının karşılanamaması doğrultusunda verdiği olumsuz raporlar ihracatımıza olumsuz etkilemektedir. Raporlara yansıyan bu olumsuzlukları ilaç lekeleri, eksik besin düşüklüğü ve afetler sonrasında oluşan ürün zedelenmesi olarak sıralayabiliriz” dedi.

55 bin üreticinin denetlenmesinin kolay olmadığını ifade eden Tarım İl Müdürü Nurettin Demirkol, ilaç ve gübre kullanımı ile ilgili olarak ciddi çalışmaların yapılmasının gerekli olduğunu söyledi.

Antalya’da her yağmur sonrası evlerin sular altında kalmasının şık bir şey olmadığını açıklayan Antalya Vali Yardımcısı H. Necdet Özeroğlu ise, Antalya’nın yaşanabilir hale getirilebilmesi için aksaklıkların tespit edilmesinin gerekli olduğunu, oluşturulacak bir komisyonla Antalya sorunlarının tartışılabileceğini ve tıkanmanın nerede meydana geldiğinin belirlenebileceğini dile getirdi.
Zaman

 

Şubat 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
diğer aylar için tıklayın

Platform

"Güncel Basın ve Mimarlık"  tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 06 Şubat'ta İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon' da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Korhan Gümüş
Konuşmacılar:
Serhan Ada, Behiç Akİhsan Bilgin
Tan Oral

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz