reklam

17 Şubat 2003 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Engelliler için planlanan Türkiye'nin ilk kampusu İzmir’de yapılıyor

Türkiye’de bir ilk niteliğindeki 4 trilyon liralık “Engelliler Yerleşkesi” projesinde engellilerin istihdam üretim, eğitim ve dinlenme ihtiyaçlarının sağlanması hedefleniyor.

İzmir’in Urla İlçesi Yücesahil mevkiindeki Özel İdare tesisleri, 4 trilyon liralık yatırımla “Engelliler Yerleşkesi” (kampusu) haline getiriliyor. İzmir Valiliği İl Engelliler Merkezi Koordinatörü Rıza Mutkilioğlu, yaptığı açıklamada, İzmir Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile ortaklaşa hazırladıkları projenin son aşamasına gelindiğini söyledi. Mutkilioğlu, bir bölümü Yaşar Neng Özel İdare 75. Yıl İlköğretim Okulu olarak kullanılan tesislerin, uzun süredir boş durduğunu belirterek, “Bu tesislerin Engelliler Yerleşkesi haline getirilmesini sağlamak üzere mart ayında ihale yapılacak.” dedi.

Projede engellilerin istihdam üretim, eğitim ve dinlenme ihtiyaçlarının karşılanmasının amaçlandığını anlatan Mutkilioğlu, şöyle konuştu: “Proje maliyetinin 3 trilyon liralık kısmını Özel İdare karşılarken, 1 trilyon liralık bölümünü de, İzmir’de birçok eğitim ve sağlık bağışlarına imza atan hayırsever işadamı Salih İşgören karşılıyor. Türkiye’de bir ilk niteliğindeki bu projede, 400’e yakın engelli istihdam edilecek. Engelliler, buradaki atölyelerde kategorilerine göre üretim gerçekleştirecekler. Okullara sıra, askeri birliklere plastik terlik üretilecek, ayrıca kamu kuruluşlarının matbaa hizmetlerini karşılayacak bir matbaa da kurulacak.”

Yerleşkenin otel ve dinlenme tesislerinde tümü engelli personelin, engellilere ve ailelerine hizmet vereceğini belirten Mutkilioğlu, bu tesislerden engellilerin ücretsiz ya da çok düşük ücretlerle yararlanmasına çalışacaklarını bildirdi. Engellilerin yanında tüm ziyaretçilere de açık olacak balık restoranının ise yerleşkenin deniz kıyısında yer alacağını belirten Mutkilioğlu, havuz kenarından denize kadar tüp geçit yapılmasının planlandığını kaydetti.
Zaman

 

Şubat 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
diğer aylar için tıklayın

Platform

"Mimarlık Meslek Yasası" tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 04 Mart'ta İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon' da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Umut İnan
Konuşmacılar: Ratip Kansu,
Hakkı Önel, Aslı Özbay, Salih Zeki Pekin

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz