reklam

17 Şubat 2003 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

MINIATURK 15 Mart’ta açılıyor

Sütlüce’de 30 Haziran 2001’de temeli atılan ve içinde Türkiye ve yurtdışından seçilmiş mimari eserlerin maketlerinin yer alacağı Mini Türkiye Parkı (MINIATURK), 15 Mart 2003 tarihinde ziyaretçilere açılacak.

Kültür A.Ş Genel Müdürü Cengiz Özdemir, Haliç kıyısında 15 bin metrekare maket, 40 bin metrekare açık, 3 bin 500 metrekare kapalı alan ile 2 bin metrekare havuz ve su yolu olmak üzere toplam 60 dönüm alan üzerine inşa edilen Mini Türkiye Parkı’nın tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi.

Aralarında Galata Kulesi, Kız Kulesi, Süleymaniye Camii, Selimiye Camii, Ayasofya Müzesi, Anıtkabir, Mescid’i Aksa, Kubbet-üs Sahra, Dolmabahçe Sarayı, Ecyad Kalesi, Hicaz Demiryolu, Mostar Köprüsü, Boğaziçi Köprüsü, Atatürk Havalimanı, Topkapı Sarayı, Aya İrini Kilisesi, Mevlana Türbesi, TBMM binası, Çifte Minerali Medrese, Sümela Manastırı, Meryem Ana Kilisesi, Artemis Tapınağı, Zeus Sunağı, 34 metre uzunluğunda İstanbul surları ve Atatürk Olimpiyat Stadı gibi eserlerin maketlerinin yer alacağını belirten Kültür A.Ş Genel Müdürü Cengiz Özdemir, “Çok olağanüstü bir gelişme olmadığı sürece 15 Mart 2003 tarihinde MINIATURK, ziyaretçileriyle buluşacak” dedi.

“Türkiye Projesi”
Öztürk, Mini Türkiye Parkı’nın (MINIATURK) dünyadaki benzerlerinden çok daha kısa süre içinde bitirildiğine dikkati çekti. Maketlerin 3’ü yabancı 13 firma tarafından üretildiğini, Almanya’da Ayasofya, Belçika’da Sadullah Paşa Yalısı ve İsrail’de de Kudüs Şehir Surları, Kubbet-üs Sahra ve Mescit-i Aksa’nın üretildiğini belirten Öztürk, 88 eserin Mart’taki açılışta yer alacağını, 105 eserin ise Nisan sonunda bitmiş olacağını söyledi.
Öztürk, Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Doç. Dr. Ahmet Haluk Dursun’un eser seçiminde kendilerine danışmanlık yaptığını ve Mini Türkiye Parkı’nın önümüzdeki dönemde farklı eserlerle büyümeye devam edeceğini belirterek, şöyle dedi: “Ama bu sayı 400’ü aşmayacak. Hedefimiz Türkiye coğrafyasında her ilden en azından bir eserin burada olması. Bu konuda hiçbir önyargımız yok. Türkiye her şeyiyle çok güzel bir birlikteliği temsil eden bir ülke. O anlamda MINIATURK de bir Türkiye projesi. Türkiye’nin sahip olduğu değerlerin tamamını bir bütün olarak sergileyen ve turizmde İstanbul’u markalaştırma çalışmasına da katkı sağlayacak bir kültür turizmi projesi.”

“Emit Fuarı'nın Tanıtım Ürünü MINIATURK
Öztürk, 3-6 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da TÜYAP’ta yapılacak olan EMIT Turizm Fuarı’nın tanıtım galasının da MINIATURK’te yapılacağını belirterek, “Fuarın Türkiye açısından en önemli ürünü MINIATURK olacak” dedi. Toplam 15 trilyon liraya malolacak parkın Kültür A.Ş için kar merkezi olacağını ifade eden Öztürk, gişe gelirleri, sponsorluk ve işletmeden elde edilecek gelirlerle hem yatırım maliyetine, hem de Kültür A.Ş’nin diğer faaliyetlerine kaynak üretileceğini söyledi.

11 Firma Eser Sponsoru
Öztürk, MINIATURK’te sponsorluk uygulamasını başlattıklarını da belirterek, “kurumsal”, “imtiyaz” ve “eser” sponsoru olmak için firmaların kendilerine başvurabileceklerini bildirdi. Kurumsal sponsorluk için 2 milyon dolar, eser sponsorluğu için de 4 ayrı kategori belirlendiğini ve buna göre özel eser sponsorluğunun 250 bin, A grubu eser sponsorluğunun 100, B grubu eser sponsorluğunun 60, C grubu eser sponsorluğunun da 30 bin dolar olduğunu bildiren Öztürk, bugüne kadar 11 firmanın eser sponsorluğunu üstlendiğini kaydetti.
NTVMSNBC

 

Şubat 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
diğer aylar için tıklayın

Platform

"Mimarlık Meslek Yasası" tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 04 Mart'ta İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon' da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Umut İnan
Konuşmacılar: Ratip Kansu,
Hakkı Önel, Aslı Özbay, Salih Zeki Pekin

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz