reklam

17 Şubat 2003 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Üs ve limanların genişletilmesini Türk ve Amerikan şirketleri ortak yapacak

Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Nihat Özdemir, üs ve limanların genişletilmesi işini Türk ve Amerikan şirketlerinin ortak yapacağını belirterek, “Yaklaşık 500 milyon dolarlık bir iş imkanı doğdu. İnşaatın yüzde 75’ini Türk müteahhitlerin yapması ve savaş sonrasında Irak’ın inşasında ABD ile birlikte yer alma sözü aldık.” dedi.

Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Nihat Özdemir, Irak’a müdahale nedeniyle Türkiye’deki bazı üs ve limanların genişletilmesine yönelik inşaat çalışmalarının toplam tutarının 500 milyon dolar düzeyinde olduğunu belirterek, “Bunun yüzde 75’inin Türk firmaları tarafından yapılması konusunda söz aldık.” dedi.

Özdemir, konu hakkında arife günü ABD büyükelçisi ile görüştüklerini hatırlattı. ABD büyükelçisinin görevlendirdiği ticaret ataşesi ile de 17 Şubat Pazartesi günü ayrıca bir toplantı yaparak, birlik üyesi tüm inşaat firmalarının katılımı ile bir toplantı düzenlenmesi için yer ve tarih belirleyeceklerini açıklayan Özdemir, bu toplantının da muhtemelen salı ya da çarşamba günü yapılacağını kaydetti.

Ayrıca, 17 Şubat Pazartesi günü İstanbul’da, Four Saisons Otel’de 30 sektör temsilcisinin katılımı ile inşaat sektöründe Türkiye–ABD işbirliğine yönelik yemekli bir toplantı yapılacağını bildiren Özdemir, bu toplantıya eski ABD Büyükelçisi Marc Parris, ABD’nin deniz aşırı yatırımlarını yürüten OPİC’in yetkililerinin de katılacağını, ABD yetkilileri ile Türk firmalarının bir araya getirileceğini söyledi.

ABD’li Brown&Rooth şirketinin de üs ve limanlarda yapılacak işler konusunda bazı Türk inşaat şirketleri ile görüştüğünü ve muhtemelen 3 şirket ile sözleşme imzalayarak çalışmaya başladığını ifade eden Nihat Özdemir, bu firmaların adının verilmesinin, hem firmalar, hem de lojistik yönden doğru olmayacağını vurguladı. Özdemir, şöyle devam etti:

“Bu bir kanal, başka birçok kanal var. Türk Müteahhitler Birliği ve Uluslararası Müteahhitler Birliği olarak bu işin içindeyiz. Temaslarımız, ziyaretlerimiz bu yüzden. Türkiye’deki inşaat işlerinin yüzde 75’ini Türk müteahhitler yapacak ve savaş sonrası Irak’ta yapılacak yeniden yapılandırmada da ABD ve Türk firmaları birlikte çalışacak. Bunun kesinlikle sözünü aldık. Bu çok önemli. Bu ışık altında görüşmeleri yapıyoruz, ABD ve Türk firmaları bir araya geliyor.”

Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Özdemir, Türkiye’deki liman ve üslerin genişletilmesine ve iyileştirilmesine yönelik inşaat çalışmalarının muhtemelen 50 bin kişiye istihdam sağlayacağını tahmin ettiğini belirtirken, işlerin ayrıntısı konusunda henüz bilgi sahibi olmadıklarını kaydetti.

Özdemir, “Bu sefer ümitliyim. Irak, bizim için, Afganistan, Kosova ve Bosna–Hersek gibi olmayacak.” dedi. 
Zaman

 

Şubat 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
diğer aylar için tıklayın

Platform

"Mimarlık Meslek Yasası" tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 04 Mart'ta İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon' da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Umut İnan
Konuşmacılar: Ratip Kansu,
Hakkı Önel, Aslı Özbay, Salih Zeki Pekin

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz