reklam

19 Şubat 2003 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Kale Grubu'nda 2003 Yılı Six Sigma Hedefleri

Son yıllarda özellikle Amerikan şirketlerinde hızla yaygınlaşan ve küresel bir yönetim dili haline gelen Six Sigma, Kale Grubu'nda da başarı ile uygulanıyor. 

Kale Grubu Şirketleri'nden Kalekalıp ve Kalekim'de başlatılan Six Sigma uygulamasında ilk bir yıl içinde toplam altı projede 1.250.000 dolarlık tasarruf sağlandı. Bu uygulamalarda Kale Grubu bir yandan küresel yönetim tekniklerini başarı ile uygularken, yoğun rekabet ortamında global pazarlarda rekabet gücünü artırıyor.

2002 yılı başında Kalekim ve Kalekalıp'ta başlatılan Six Sigma, özellikle Amerika'da General Electric, Motorola gibi şirketlerde uygulanarak büyük tasarruflar sağlanan bir metodoloji. Six Sigma'nın hedefi, şirketlerdeki iş süreçlerinde hata oranını sürekli azaltıp şirketlerin verimliliğini, karlılığını ve müşteri memnuniyetini artırmaktır. Six Sigma sonuçların finanssal getirisini ortaya koyan bir metodoloji olmanın yanında, aynı zamanda bir yönetim sistemi ve felsefesi de sunuyor.

Six Sigma yönetim sistemini uygulayan Kalekalıp ve Kalekim'de bu program ilgili roller ve sorumluluklar belirlendikten ve gerekli eğitimler tamamlandıktan sonra projeler uygulandı. Kalekalıp ve Kalekim'de birer şampiyon, projelerin sorumluluğunu alan 6 kara kuşak ve onlara destek veren 12 yeşil kuşak görev aldı. 2002 yılında eğitimlerle birlikte gerçekleştirilen 6 proje sonunda finansal kazanım 1,250,000 doları buldu.

Kale Grubu Six Sigma uyguladığı projelerde hedefleri yüzde elli aşarak, bu alandaki başarısını da kanıtladı. 2003 yılında, karakuşak başına en az üç proje planlayan Kalekalıp ve Kalekim'in hedefi 2 milyon dolarlık tasarruf elde etmek.

Kale Grubu'ndaki Six Sigma uygulaması hakkında bilgi veren Kale Grubu Teknik ve Kimya Grubu Başkanı Osman Okyay, Six Sigma'nın Kale Grubu'nun vizyonunu olumlu yönde geliştirdiğini, Grubun vizyonundaki yenilenmenin bütünsel olarak kendilerini de yeni ufuklara taşıyacağını belirtti. Okyay, Kale Grubu'nun kendisine yeni hedefler belirlediğini bu hedeflere Six Sigma'nın çok büyük katkı sağlayacağını anlatarak şöyle dedi: "Globalleşme çok yoğun rekabet içeriyor. Artık aynı ülkedeki bir firma ile değil, Amerika'daki, Çin yada Uzakdoğu'daki firmalarla rekabet ediyoruz. Rekabet bu boyuttayken, Six Sigma ile proseslerinizin çevrim sürelerini düşürmek, maliyetleri azaltmak, kalite seviyesini yükseltmek suretiyle bir adım öne geçebiliyorsunuz. Bu noktada Kale Grubu'nun vizyonu ile Six Sigma'nın etkisi çok iyi uyuştu. Parasal değerinin yanı sıra en önemli kazanımımız ise şirket kültüründe ve problemlere yaklaşım konusunda yaşanan değişikliklerdir. Şimdilik yalnızca Kalekalıp ve Kalekim'de uyguladığımız Six Sigma'yı her sene 2-3 şirketimize yaymayı 3-4 yıl içinde de tüm Kale Grubu içinde uygulamayı hedefliyoruz. Ayrıca önemli müşterilerimizden General Electric ve Lockheed Martin ile ortak Six Sigma projeleri gerçekleştireceğiz."

Arkitera

 

Şubat 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
diğer aylar için tıklayın

Platform

"Mimarlık Meslek Yasası" tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 04 Mart'ta İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon' da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Umut İnan
Konuşmacılar: Ratip Kansu,
Hakkı Önel, Aslı Özbay, Salih Zeki Pekin

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz