reklam

20 Şubat 2003 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Intel, “Dijital Ev” Hayaline Bir Adım Daha Yaklaştı

Intel, bir evi tüm cihazlarıyla dijital ortama taşıyacak, kablolu/kablosuz kişisel bilgisayarların tasarımını, tam anlamıyla 2004 yılında tamamlamış olacak.

Intel Corporation “Dijital Ev” hayalini gerçeğe dönüştürecek yeni endüstrinin yapı taşlarını duyurdu.

Tüketicilerin kişisel bilgisayarları ile tüketici elektroniğinin kolay ve hızlı bir şekilde birlikte çalışmaya hazır olduğunu söyleyen Intel Masaüstü Platformları Grubu Başkan Yardımcısı Louis Burns, “İnsanlar kendi dijital ortam içeriklerini kendi bilgisayarlarından başka, elektronik ev aletleri ile de zorlanmadan taşıyabilmeyi istiyor. Geliştiricilerimiz bu imkanı sağlayacak, kolaylaştırıcı ve birleştirici dijital ortamı ev dışında da kullanacak şekilde PC’leri dizayn edecek” dedi.

“Satesboro” adlı platform, OEM ve anakart üreticilerinin bu yıl tüketicinin evini baştan başa değiştirecek dijital fotoğraflar, televizyonlar ve radyo-teyplerdeki müziklerin yayınlanabileceği yeni PC sistemlerinin geliştirilmesine yardım edecek. Statesboro, 2003 “Dijital Ev” vizyonunu sergileyen geliştiriciler için dizayn edilmiş bir uygulama-gerçekleştirme aracından oluşuyor. Bu bütünleşik platform, 2003 Masaüstü Platform Vizyonları Rehberi’nde tanımlandığı gibi, “Dijital Ev” modellerinin kullanımını destekleyecek sistem çözümlerinde, belirleyici kilit teknolojileri geçerli kılıyor. Bu teknolojiler, Hyper-Threading Teknolojisi’ne uygun Intel® 3.06GHz Pentium® 4 İşlemci, “Springdale” yonga seti, Çift bant 802.11 Kablosuz NIC, Seri ATA Sabit Disk Sürücü, Çift Kanallı DDR Bellek ve bir DVD/CD-RW Optik Disk Sürücüsü’nü kapsıyor.

Kod adı “Powersville” olan yeni konsept platform ise, “Dijital Ev” tecrübelerindeki durumlara ek olarak, kablosuz tam zamanlı video ve kişisel video kayıtları gibi tüketici beklentilerine uygun olarak, kişisel bilgisayarlardaki yenilikleri 2004 yılında hayata geçirecek. PC endüstrisi için önemli yenilik fırsatları sunan Powersville, deneyimlerin ve teknolojilerin gösterimi iddiasını desteklemek için dizayn edildi.

Intel, Intel Geliştiriciler Forumu’nda (IDF), PC ile CE aygıtları arasında bir bağlantı yaratan yeni bir dijital ortam adaptörünü sergiledi. Aygıt, dijital ortamı PC’nin kullandığı 802.11 kablosuz ağ ve UPnP teknolojilerinden algılayabiliyor ve televizyonlardan teyp, CD, kasetçalar, DVD gibi aygıtların kullandığı A/V kablolarını bir DVD player’dan daha iyi bir şekilde aktarabiliyor.

UPnP Teknolojisi hakkında
Intel, mümkün olan en kısa sürede UPnP teknoloji araçlarını bulunabilir hale getirerek, dijital ortam adaptörleri ve “Dijital Ev”e imkan tanıyan PC platformlarının geliştirilmesini daha hızlandıracak. Çok kısa süren geliştirme evresinde, aygıtların ve yazılımların yapımı için UPnP araçları, bir çok işletim sistemini destekler hale getirilerek, ortamlar yazıldı: Ajan Aygıtı (Device Spy), Koku Aygıtı (Device Sniffer), Service Author, Onay Aygıtı (Device Validator), Aktarma Aygıtı (Device Relay), Network Light, AV Media Controller, AV Sihirbazı (AV Wizard), AV Media Sunucusu ve AV Çeviricisi (AV Renderer).
Turk.internet.com

 

Şubat 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Vasıf Kortun 25 Şubat 2003  günü Diyalog bölümümüze konuk olacak.

Vasıf Kortun hakkında forumda başlayan tartışmaya katılmak için  tıklayın. 


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz