reklam

20 Şubat 2003 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Çimentonun gözü duble yolda

OYAK Otomotiv ve Çimento Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Celal Çağlar, yapımına başlanan 15 bin kilometrelik duble yolun en azından üçte birinin beton olması için hem grubun hem de sektörün Ankara'da temaslarda bulunduğunu belirtti.

Oyak Grubu'nun Adana, Bolu, Ünye, Mardin, Elazığ, Niğde ve İskenderun çimento fabrikalarında geçen yıl yapılan üretimde bir önceki yıla göre yüzde 7.2, satışlarda yüzde 35, faaliyet kârında ise yüzde 12'lik artış sağlandığı bildirildi.

OYAK Otomotiv ve Çimento Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Celal Çağlar , grup bünyesindeki çimento şirketlerinin genel müdürleriyle düzenlediği basın toplantısında grubun 2002'de yüzde 18'lik pazar payıyla sektörde uzak ara lider olduğunu belirterek bu yıl da üretimde yüzde 15, ciroda ise yüzde 30 seviyesinde büyüme planladıklarını bildirdi.

Sektörün en büyük sorununun enerji fiyatları olduğuna değinen Çağlar, maliyetlerinin yüzde 23'ünü oluşturan elektriğin fiyatının Avrupa'da 2-3 sent, Türkiye'de ise 7-8 sent olduğunu kaydetti.

Çağlar genel ekonomi ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede ise ''Türkiye uçmaya hazır, kanatlarına bir rüzgâr bekliyor. Hükümetin o rüzgârı gerçek anlamda vermesi lazım. Kasım seçimleri sonrasında bir rüzgâr geldi. Tüm gazeteler pembe çıkmaya başladı. Aslında hiçbir şey değişmemişti. Ama artık değişeceğini hükümet göstermelidir. Başka şansı yok. Pembeliği gölgeleyen savaş değildi. Gerçek olmayan, sanal olan her şey bir gün biter'' dedi.

Çağlar, Türkiye'de kriz nedeniyle yarıda bırakılmış ve ertelenmiş yatırımlar olduğuna dikkat çekerek bu yatırımların 2003 yılında yeni hükümetin de rüzgârıyla gerçekleşeceğini söyledi.

Yapımına başlanan 15 bin kilometrelik duble yolun en azından üçte birinin beton olması için hem grubun hem de sektörün Ankara'da temaslarda bulunduğunu bildiren Çağlar, beton yolun ilk yatırım maliyetinde asfaltla bir farkı yok ama bakım maliyetinde çok önemli avantajları olduğunu vurguladı.

Çağlar, Çimento Grubu olarak herhangi bir yabancı kuruluşla görüşmelerinin olmadığını da belirterek şunları kaydetti: ''Biz yabancı ortak aramıyoruz. Öyle bir niyetimiz yok. Biz milli bir kuruluşuz. Şirketlerimizin hepsi kâr amaçlı kuruluşlardır. Eğer yerli veya yabancı, bizim düşünebildiğimizin üzerinde fiyatlarla gelirse oturur konuşuruz. Konuşmaya her zaman açığız'' dedi.

2003 yılını Oyak Çimento Grubu olarak ''matematik ve verimlilik'' yılı ilan ettiklerini, ''Bir işi, bir kerede, doğru, uygun kalitede, uygun fiyatla üretmenin'' önemli olduğunu belirten Çağlar, matematiğin önemini halkın gündemine getirmek için TÜBİTAK işbirliği ile konferans ve yarışmalar düzenlediklerini kaydetti.
Cumhuriyet

 

Şubat 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
diğer aylar için tıklayın

Platform

"Mimarlık Meslek Yasası" tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 04 Mart'ta İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon' da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Umut İnan
Konuşmacılar: Ratip Kansu,
Hakkı Önel, Aslı Özbay, Salih Zeki Pekin

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz