reklam

24 Şubat 2003 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

DTM'ye Koç talip

Koç-ECE'nin, EGS Bank'ın Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu'na devredilmesiyle Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'na geçen EGS'ye ait yüzde 50 payı almak istediği belirtildi

Güçbirliği Holding ve EGS tarafından Basmane'de 1995'te yapımına başlanan ama çeşitli engellerle karşılaşan Dünya Ticaret Merkezi (DTM), önündeki hukuki problemlerin sürmesine rağmen devlerin gözdesi olmaya devam ediyor.

Projeyi mercek altına alan Koç Grubu, Alman alışveriş devi ECE ile 2000'de kurduğu Koç-ECE Proje Yönetimi A.Ş. aracılığıyla DTM'ye talip oldu. Koç-ECE'nin ilk etapta EGS Bank'ın Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilmesiyle Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'na (BDDK) geçen EGS'ye ait yüzde 50 payı almak istediği belirtildi.

Grubun bu amaçla BDDK ve Güçbirliği Holding'le görüşmelerini sürdürdüğü ve son adımı atmak için inşaatın sürdüğü alanın imar planının netleşmesini beklediği ifade edildi.

Zorlu, doğruladı
Görüşmelerin sürdüğünü doğrulayan Güçbirliği Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, "Projeyle ilgileniyorlar. Ancak, ortada kesin birşey yok. İnşaatın devam etmesi için hukuki engellerin kalkması gerekiyor. Bu netleşmeden bir sonuca varmak mümkün değil" dedi. Koç Grubu'nun kendilerinin hazırladığı projeyi Almanya'da da incelettiğini belirten Zorlu, "Projemizde hiçbir eksik bulamadılar" diye konuştu.

Güçbirliği Holding olarak bu konudaki haklarından hiçbir zaman vazgeçmeyeceklerini kaydeden Kemal Zorlu, şöyle devam etti: "Başladık, bitireceğiz. Bu bizim için onur meselesi. Şu an ortağımız BDDK. Bu konudaki işleri çok uyumlu bir şekilde birlikte sürdürüyoruz. Eğer anlaşma olursa BDDK elindeki hisseleri Koç veya talip olacak başka bir gruba satabilir. Bizim payımız için de teklif gelirse bunu ticari olarak değerlendiririz. Ancak, çekilmek gibi bir niyetimiz kesinlikle yok."

Gücümüz yeter
Zorlu, geçtiğimiz günlerde Yeni TV'de katıldığı ve Yeni Asır Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Berkant Kipöz'ün hazırlayıp sunduğu "Derin Bakış" programında çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. "Dünya çapında bir şirketle ortaklık için büyük oranda anlaştık" diyen Kemal Zorlu, firmanın ismi konusunda bilgi vermemişti.

Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur'un alanın imar durumuyla ilgili açtığı davaların sürdüğünü ifade eden Zorlu, "Burası 1995'te fuar entegrasyon alanı olarak görülüyordu. Biz inşaata başladıktan sonra karşı dava açıldı. İnşaat durdu. Bu sırada Büyükşehir Belediyesi inşaat yoğunluğu daha az olan ikinci bir plan hazırladı. Buna da dava açıldı. Bu ikinci dava sürerken birincisi geçtiğimiz günlerde lehimize sonuçlandı. Eğer Büyükşehir Belediyesi bu aşamada ikinci planı iptal edip birinciye dönerse inşaata tekrar başlayabiliriz. Gücümüz bu inşaatı bitirmeye yeter" dedi.

100 milyon dolara mal olacak
Yaklaşık 100 milyon dolara mal olacak Dünya Ticaret Merkezi, tamamlandığında, içinde 5 yıldızlı otel, alışveriş merkezi, ofis kulesi, 2 bin 300 araçlık otopark yer alacak. Yapımı düşünülen kültür merkezinde ise 4 adet cep sineması, 750 kişilik kongre merkezi, 500 kişilik tiyatro salonu, sergi salonları ve sanat galerisi bulunacak. Bugüne kadar toplam 40 milyon dolar harcanan Dünya Ticaret Merkezi'nde 100'den fazla ülke ve 500 binden fazla firma ile iş bağlantısı kurma olanağı sunulacak. Merkezin yapımının tamamlanması halinde 3 bin 500 kişiye istihdam yaratılacak.
Yeni Asır

 

Şubat 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
diğer aylar için tıklayın

Platform

"Mimarlık Meslek Yasası" tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 04 Mart'ta İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon' da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Umut İnan
Konuşmacılar: Ratip Kansu,
Hakkı Önel, Aslı Özbay, Salih Zeki Pekin

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz