reklam

28 Şubat 2003 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Gazbeton Yunanistan’da da iddialı

AKG Gazbeton Genel Müdürü Mehmet Özdemir, gazbeton ürününde Türkiye’nin yanı sıra Yunanistan pazarında da iddialı olduklarını kaydetti.

AKG Gazbeton Genel Müdürü Mehmet Özdemir, inşaat sektöründe yaşanan krize rağmen geçen yıl gazbeton pazarını büyütmeyi başardıklarını belirtti.

Gazbetonun, artık daha iyi tanındığını dile getiren Özdemir, şöyle konuştu:
“Gazbeton ürününü tanıtmak için tüm illerde teknik ekipler kurduk. Geçen yıl inşaat mühendisleri, mimarlar ve müteahhitlere yönelik seminerlere başladık. Bu semirlerin olumlu sonuçlarını aldık. Geçtiğimiz yıl inşaat sektöründeki durgunluğa rağmen gazbeton pazarını yüzde 10 büyütmeyi başardık. Türkiye’nin tüketimi şu anda 850 bin metreküp. Gazbetonun avantajları tanındıkça kullanımı da artacaktır.”

İzmir ve Kırıkkale’de bulunan fabrikalarında yıllık toplam 825 bin metreküp gazbeton üretim kapasitesine sahip olduklarını kaydeden Özdemir, Kırıkkale’de bulunan 550 bin metreküplük fabrikanın, “dünyanın en büyük gazbeton fabrikası” olduğunu söyledi.

Özdemir, Kırıkkale’deki üretimle ağırlıklı olarak Türkiye pazarına, İzmir’den ise ihracata çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Geçen yıl 20 bin metreküp olan ihracatımızı 40 bin metreküp seviyesine çıkardık. Bu yıl hedefimiz bunu yine ikiye katlayarak 80 bin metreküpe çıkarmak. Gazbetona dünya pazarlarından gelen talep çok yüksek. Japonya ve Çin’den bile talepler geliyor. Uzak pazarlar içinde ancak navlun fiyatlarının düşük olduğu, Çin gibi ülkelere mal gönderebiliyoruz. Yakın komşularımıza yaptığımız ihracatta önemli yükselişler var.”

Özellikle Yunanistan ile önemli bir ticaret hacmine sahip olduklarını bildiren Özdemir, “Gazbeton sektöründe Türkiye pazarının yaklaşık yüzde 50’sini, Yunanistan pazarının ise yüzde 35’ini karşılıyoruz. Pazarın ikincisi olduğumuz bu komşumuzda da Türkiye’de olduğu gibi gazbeton tüketimini artırmak için yapılan çalışmalara destek veriyoruz. İhracatımızın büyük bir çoğunluğunu da Yunanistan’a yapıyoruz” dedi.

Özdemir, yurtdışında bir üretim tesisi kurma konusunda ise “Yunanistan’da üretim, neden olmasın? Şu anda böyle bir plan yok ama ileride düşünülebilir” diye konuştu.
NTVMSNBC

 

Şubat 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Şevki Vanlı 11 Mart 2003  günü Diyalog bölümümüze konuk olacak.

Şevki Vanlı hakkında forumda başlayan tartışmaya katılmak için  tıklayın. 


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz