reklam

01 Mart 2003 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

Kültürpark değişirken...

İzmir'in dünyaya açılan kapısıdır fuar. Geçmişte çeşitli nedenlerle amacına, önemine ve büyüklüğüne gölge düşürecek hallere büründü. Ancak, Piriştina Belediyesi ile yeniden çağdaş, Avrupa ölçülerinde bir fuar haline geliyor. Kültürpark Projesi kapsamında yeniden yapılandırılan fuar için İZFAŞ, dünyadaki örneklerden birine karar verecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu anlamda Mimar Şükrü Kocagöz'ün projesini inceliyor. Kültürpark, Kocagöz'ün projesine göre şekillendirilecek. Proje çerçevesinde fuar alanı da yeni çehre kazanacak. Projede yeni fuar binalarının TOBB Pavyonu arkasında bulunan alana yapılması hedefleniyor. Projede en önemli unsur, yeşil oranının artırılması olarak görülüyor. Kültürpark alanının yeşil ve doğal dokusu içerisinde dağınık binalar yerine bir arada toplanmış fuarcılık altyapı olanaklarının bulunacağı sistem düşünülüyor. Bu sistem, fuardaki önemli bir eksikliği de giderecek. İZFAŞ'ın dışında kamuoyunu ve fuar katılımcılarını bilgilendirecek yeni bir merkez doğuyor. Bu merkez sayesinde bilgiye ulaşmak daha kolay olacak. İZFAŞ'ın yükü de azalacağı için bu kurum daha başarılı projelere imza atabilecek.

Daha Estetik Yapılar
Kültürpark'ta bundan sonra yapılacak binalar için çadır konstrüksiyon sistemleri düşünülüyor. Bu sistemle beton bloklar yerine daha estetik, modern görünümlü yapılar olacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina da proje kapsamında İngiltere'de çadır konstrüksiyon sistemlerini inceledi. Başkan'ın İtalya örneğini beğendiği de gelen haberler arasında...

Bir yandan bu çalışmalar yapılırken diğer yandan da sektörel fuarların hazırlıkları sürüyor. Bunlardan en önemlisi de 6-9 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 13. İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı... Sektörün en büyük firmaları, bu fuarda buluşacak. Tüketici yeni modelleri fuarda bulabilecek. Sürekliliği olan ve geniş kesimlere hitap eden Ayakkabı Fuarı'nın başarısı, yeni sektörel fuarlara da davetiye olacaktır. Türkiye'nin krizden krize sürüklendiği bu dönemde fuarın amacına ulaşacağına inanıyorum...
A.Nedim Atilla - Akşam

 

Şubat 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
diğer aylar için tıklayın

Platform

"Mimarlık Meslek Yasası" tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 04 Mart'ta İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon' da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Umut İnan
Konuşmacılar: Ratip Kansu,
Hakkı Önel, Aslı Özbay, Salih Zeki Pekin

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz