reklam

09 Nisan 2003 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Çobançeşme ve Ataköy kavşakları nisan ayı sonunda trafiğe açılacak

Yaklaşık bir buçuk yıldır yapımı devam eden ve temelinin atıldığı ilk günden bu yana Topkapı–Avcılar güzergahındaki trafiği felç eden Ataköy Köprülü Kavşağı İlave İnşaatı ile Çobançeşme Köprülü Kavşak inşaatlarının E–5 üzerindeki çalışmalarının nisan ayı sonuna kadar tamamen biteceği açıklandı.

Temeli Kasım 2001’de atılan ve Aralık 2002’de bitirileceği belirtilen kavşak, dört aylık bir gecikmeyle hizmete girecek. Her iki çalışma da İstanbul’un en yoğun trafik güzergahlarından birisi olan Topkapı–Avcılar E–5 istikametini daha da sıkıştırıyor ve trafikte seyreden vatandaşların yoğun tepkisine yol açıyordu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan inşaatların daha önce hesap edilmeyen bazı aksaklıklar nedeniyle geciktiği; ancak bu gecikmenin belediyeye ek maliyet getirmediği bildirildi. Ataköy Kavşağı ile Çobançeşme Kavşağı ilave köprüsünün, bu bölgelerde sıkışan Avcılar trafiğini de bir nebze rahatlatması bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Yunus Balta, iki inşaatın da tamamlandığını, geriye sadece asfaltlama çalışmalarının kaldığını belirtti. Bir süredir devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle asfaltlama çalışmasına başlayamadıklarını söyleyen Balta, “Ancak önümüzdeki günlerde havaların düzelmesiyle birlikte asfalt çalışmasına da başlayacağız ve nisan ayının sonunda her iki çalışmayı da tamamen bitireceğiz.” dedi. Balta, Ataköy kavşağındaki dört aylık gecikmenin imar şartları, ilave yan yol inşaatları ve olumsuz hava koşullarından kaynaklandığını ifade ederek, “Bu çalışma Topkapı kavşağından sonra en büyük kavşak çalışmasıdır. Dolayısıyla dört aylık bir gecikme normaldir.” dedi. Balta, 2001 yılı birim fiyatlarına göre 6,2 trilyon liraya mal olması planlanan kavşağın gecikme nedeniyle belediyeye ek maliyet yüklemediğini kaydetti.

Haziran 2001 tarihinde Çelikler İnşaat AŞ’ye ihale edilen ‘Ataköy E–5 Kavşağı İlave Köprü İnşaatı’nın temeli 6 Kasım 2001 tarihinde atılmıştı. Asça İnşaat Taahhüt Limited Şirketi’ne 6 trilyon lira muhammen bedelle ihale edilen ‘Çobançeşme Kavşağı İlave Köprü İnşaatı’ ise 30 Eylül 2001’de başlamıştı.

Yapımları kısmen tamamlanan kavşakların bölge trafiğinde nisbî bir rahatlama sağlayacağını belirten belediye yetkilileri, Topkapı–Avcılar güzergahındaki trafik sıkışıklığının ancak bu güzergahtaki yolun genişletilmesi ile mümkün olduğunu savundu. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, E–5 Karayolu’nun Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda olduğunu hatırlatarak, belediye olarak bu konuda yapabilecek bir şey olmadığını kaydetti.
Zaman

 

Nisan 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Platform

"Yerel Yönetimler ve Mimarlık" tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 01 Mayıs'ta İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon' da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: İhsan Bilgin
Konuşmacılar:
Cem İlhan, Nevzat Sayın

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz