reklam

22 Nisan 2003 Salı
Ana Sayfa > Haberler

İstanbul Konseyi, turizm ve ulaşıma çözüm arıyor

Turizm Bakanı Güldal Akşit, İstanbul Konseyi toplantısına katıldı. Toplantıda İstanbul’un Türkiye turizminde başlı başına bir marka olması gerektiğini belirterek, şehrin kongre, fuar ve turizm merkezi haline gelmesi gerektiğini söyleyen Turizm Bakanı Akşit, İstanbul’un şimdiye kadar yurtdışından yurtiçine bir giriş çıkış noktası şeklinde, bir sanayi ve ticaret merkezi olarak değerlendirildiğini belirtti.

Akşit, şehrin tarihî ve kültürel özelliklerinin tam anlamıyla değerlendirilemediğine işaret ederek, “Uzakdoğu’yu etkisi altına alan SARS virüsü nedeniyle bölgedeki potansiyelin Türkiye’ye kaydırılması için çalışmalar içindeyiz. İstanbul’un tarihî yarımadası Eminönü, Fatih ve Beyoğlu ilçelerinde şehrin marka olabilmesi için çeşitli projeler hazırlandı. Bu projeler arasında Galataport, Beyoğlu, Salı Pazarı turizm merkezi, İstiklal Caddesi ve civarındaki düzenlemeler yer alıyor.” diye konuştu. Akşit, Eminönü’ndeki 4. Vakıf İşhanı ve tarihî PTT binasının da turizm açısından değerlendirilebileceğini ifade etti.

Programa katılan İstanbul Valisi Muammer Güler de, İstanbul trafiğinin rahatlaması için otomatik geçiş sisteminin yaygınlaştırılması konusunda çalışmaların devam ettiğini söyledi. İstanbul’da güvenlik için yeni bir çalışma başlattıklarını belirten Güler, Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile polis araçlarına elektronik çip yerleştirip bütün ekiplerin gelişmelerden anında haberdar olmasını sağlayacaklarını anlattı.

Güler, İstanbul’un tarihî ve kültürel varlıklarını saklamak yerine restorasyonla korunmasını ve kullanıma açılmasını istedi. İstanbul’u Avrupa Birliği’nin kültür başkenti haline getirmeyi hedeflediklerini kaydeden Vali Güler, şehrin güvenli bir kent olduğunun stratejik tanıtımlarla anlatılması gerektiğini aktardı. İstanbul Ticaret Odası Başkanı ve İstanbul Konseyi Dönem Başkanı Mehmet Yıldırım, Eminönü’ndeki otobüs duraklarının kaldırılmasını, TEM otoyolunda hayvan otlatanlara izin verilmemesini, tarihî yarımadadaki imalathanelerin kaldırılmasını istedi.
Zaman

 

Nisan 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Ahmet Gülgönen
22 Nisan 2003 günü Diyalog bölümümüze konuk olacak.

Ahmet Gülgönen hakkında forumda başlayan tartışmaya katılmak için  tıklayın. 


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz