reklam

03 Mayıs 2003 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

Dr.Behçet Uz Parkı tamamlandı

İzmir’e yeşil doku kazandırmak amacıyla sürdürülen çalışmalar içerisinde önemli yer tutan Dr. Behçet Uz Parkı’nın ilk iki bölümünden sonra üçüncü kısmı da tamamlandı. Çamdibi – Gültepe arasındaki rekreasyon alanı düzenlemesiyle İzmir’e Kültürpark’a yakın büyüklükte yeni bir yeşil alan daha kazandırılmış oldu.

Parkın hizmete sunulması nedeniyle gerçekleştirilen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Bornova Belediye Başkanı Cengiz Bulut ve Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi’nin yanısıra Meriç Mahallesi Muhtarı Zeki Dağdeviren ile belediye bürokratları, MTK Çarşısı yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Toptancılar MTK’ya taşınmalı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, kentin merkezinde yürütülen çalışmaların, kenar semtlere hizmet götürmeye engel olmadığını söyledi.
Piriştina, “Hizmet götürülmeyen yerlere hizmet götürüyoruz. Kültürpark’a verdiğimiz önemi, Çamdibi’ne, Gültepe’ye de veriyoruz. İşte Kültürpark alanı kadar büyüklükte bir yeşil alan düzenlemesini tamamlayarak hizmete açıyoruz. Hiçbir yerni ihmal etmiyoruz” dedi.

Piriştina, Mimar Kemaletin Caddesi ve Kemeraltı’nda bulunan toptancı esnafının artık MTK Çarşısı’na taşınması gerektiğini belirterek şöyle devam etti:
“Mimar kemalettin Caddesi’nde yeri olan birçok arkadaşımızın MTK Çarşısı’da da yeri var. Önümüzdeki günlerde Hisarönü Cami’inden başlayarak Kemeraltı’na da igiriyoruz.
Bir dizi düzenleme yapacağız. Mimar Kemalettin Caddesi artık perakende satışın yapıldığı bir bölge olarak değişmeli ve cıvıl cıvıl bir moda merkezine dönüşmeli.”

Neler yapıldı?
“Manifaturacılar Çarşısı” olarak bilinen sitenin çevresini saran parkın 43 bin 160 metrekarelik üçüncü bölümünün 32 bin metrekaresini yeşil alan oluşturuyor.
Parkın bu bölümünde 1 adet 52x28 metre ebadında toprak futbol sahası, 1 adet çok potalı dairesel basketbol sahası, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, piknik alanları, seyir terasları ve oturma grupları yer alıyor.
Çalışmalar kapsamında alana 6 bin 970 metrekare beton parke, 1400 metrekare beton çim parke ve 4 bin 450 metre beton çim bordür döşendi.
Parkın elektrik ve aydınlatma işlemleri tamamlandı.

Parkın daha önce hizmete giren ilk bölümünde yeşil alanlar, seyir terasları, futbol ve basketbol sahaları, soyunma odaları, gezinti yolları, geniş piknik alanları, 150 araçlık otopark, çocuk oyun alanları ve kafeterya bulunuyor.
Diğer bölümünde ise dinlenme amaçlı alanlar; piknik masaları, pergoleler ve yürüyüş yolları yer alıyor. Toplam 265 bin 160 metrekarelik Dr. Behçet Uz Parkı düzenlemesiyle kente 164 bin metrekarelik yeni yeşil alan kazandırılmış oldu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi

 

Mayıs 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz