reklam

03 Mayıs 2003 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

Kerimov, Türk inşaat şirketlerine tam not verdi

Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te, Türk inşaat firmalarınca yapımı ve restorasyonu tamamlanan 4 otelin, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası genel kurulu öncesinde hizmete girmesi, Özbekistan’da Türk firmalarına karşı olan güveni artırdı. Cumhurbaşkanı İslam Kerimov, söz konusu 4 otelde yaptığı incelemelerde, Türk inşaat firmalarına “tam not’’ verdi.

İncelemelerine Grad Mir Hotel’den (eski Rusya Oteli) başlayan Kerimov, burada Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Demir’den bilgi aldı. Otelin eski ve yeni durumunu mukayese ederek, yapılan restorasyon çalışmalarını ayrıntılarına kadar inceleyen Kerimov, Türkiye’den getirilen el işi oyma mobilyalara hayranlığını gizleyemedi. Bu arada “fiyatlarınızı makul tutun ki, doluluk oranınız artsın ve daha çok insan istifade etsin.’’ tavsiyesinde bulunan Kerimov, otelin Fast Food ve alışveriş merkezi olarak yapımı devam eden ikinci kısım inşaatı için de destek sözü verdi.

Daha sonra, AY–SEL İnşaat tarafından restorasyonu yapılan Le Meridien Taşkent Palas Oteli’ne (tarihi eski Taşkent Oteli) geçen Kerimov, “Buranın, kendine özgü mimari özelliğini bozmadan, yeni bir görünüme kavuşturulduğunu’’ ifade ederek, “Fevkalade güzel olmuş.’’ dedi.

Kerimov daha sonra da, APEAS İnşaat firmasınca restorasyonu yapılan Hotel Dedeman Silkroad–Taşkent Oteli’ne (eski Dostluk Oteli) gelerek, APEAS Yönetim Kurulu Başkanı Murat Taymaz’dan bilgi aldı. Dedeman Oteli’nin çevre düzenlemesini beğenen Kerimov, buraya dikilen ağaç ve çiçekler için 2 ay öncesinden sipariş verildiğini öğrenince, “Senin kafan çalışıyor.’’ diyerek Taymaz’a iltifat etti.

Dedeman Oteli balo salonunun iç mimarisine de hayran kalan Kerimov, “Bunu kim yaptı?” diye sorarak, Türk mühendisi Engin Yaman’ı yanına çağırdı ve tebrik etti. Kerimov, daha sonra, Başbakan Yardımcısı Kazım Töleganov’a dönerek, “Bizim diğer işlerimiz için de bunun kolundan tutun.” talimatını verdi.

Kerimov son olarak da, AY–SEL İnşaat’ın genel müdürlük binası olarak planlanan ancak, daha sonra otele dönüştürülmesine karar verilen “Radisson SAS–Taşkent” Oteli’ne geldi.

Burada, Yüksel Grubu Onursal Başkanı Güven Sazak’tan bilgi alan Kerimov, “Eski Taşkent Oteli çok güzel olmuş, ama Radisson, ondan da güzel.” dedi. Kerimov, inceleme yaptığı 4 otelde de, Türk aşçıları tarafından hazırlanan yemekleri de inceledi. Kerimov, Türk aşçılarının yanında çalışan Özbek aşçı yardımcılarına ise “Bu mesleği iyi öğrenin.’’ tavsiyesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un 4 otelde yaptığı incelemeyi Anadolu Ajansı’na değerlendiren Türk işadamları Güven Sazak, Murat Taymaz ve Ahmet Demir ise Kerimov’dan “tam not” almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Zaman

 

Mayıs 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Platform

"Yerel Yönetimler ve Mimarlık" tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 12 Mayıs'ta İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon' da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: İhsan Bilgin
Konuşmacılar:
Cem İlhan, Nevzat Sayın, Hasan Topal

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz