reklam

07 Temmuz 2003 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Kadifekale kazanılacak

Tarihi ve kültürel yönden büyük önem taşıyan bölgenin analizi bitirildi.

Büyükşehir Belediyesi'nde görevli yüksek şehir plancısı Alıcıgüzel, ''Koruma amaçlı planını hazırlayacağız. Kadifekale'yi İzmir'e kazandırmak istiyoruz" dedi

Tarihi, kültürel ve doğal çevre bakımından İzmir için önemli yere sahip Kadifekale'de analiz çalışmalarının tamamlandığı bildirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar İşleri Daire Başkanlığı Tarihsel Çevre ve Kültürel Varlıkları Koruma Müdürlüğü'nde görevli Yüksek Şehir Plancısı Özden Alıcıgüzel, ''Kadifekale-Tiyatro ve Çevresi Koruma Geliştirme ve Yaşatma Projesi'' kapsamında yaklaşık 1 yıldır sürdürdükleri analiz ve yüzey çalışmalarını bitirdiklerini, bir hafta içinde bölgenin koruma amaçlı imar planını hazırlamaya başlayacaklarını söyledi.

Kurul'a gidecek
Analiz çalışmalarına İzmir Arkeoloji Müzesi'nden arkeolog ve sanat tarihi uzmanlarının da katıldığını dile getiren Alıcıgüzel, bölgedeki yapıları tarihleriyle tespit ettiklerini anlattı. Analiz çalışmaları sırasında M.S. 2. Yüzyılda bölgede çıkan yangından sonra inşa edilen bir antik tiyatronun kalıntılarını bulduklarını belirten Alcıgüzel, tiyatronun 16 bin seyirci kapasiteli olduğunu tespit ettiklerini kaydetti. Projenin amacının Kadifekale'yi kente kazandırmak ve kentle bütünleştirmek olduğunu bildiren Alıcıgüzel, hazırlayacakları 1/1000'lik koruma amaçlı imar planını birkaç ay içinde tamamlayarak Konak Belediye Meclisi ve 1 Nolu Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun onayına sunacaklarını söyledi.

Kimse mağdur edilmeyecek
Kadifekale'yi Agora ve Kemeraltı gibi antik bölgelerle bağlayacak bir aks oluşturmayı hedeflediklerini belirten Alıcıgüzel, koruma amaçlı imar planını oluşturduktan sonra Kadifekale'de oturan vatandaşların mağdur edilmeden başka yerlere taşınmasını sağlayarak bölgeyi kente kazandırmak istediklerini bildirdi.
Yeni Asır

 

Temmuz 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Malzeme Dosyası

Düşey Sirkülasyon Elemanları

Düşey sirkülasyon elemanları hakkında bilgi edinmek  için tıklayın.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz