reklam

08 Temmuz 2003 Salı
Ana Sayfa > Haberler

LPG istasyonuna düzenleme geliyor

Ankara İncesu’da önceki akşam bir petrol istasyonunda meydana gelen patlama ile ilgili İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı.

Hükümet de LPG istasyonları ile ilgili yeni düzenlemeye gitmeye hazırlanıyor. Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Enerji ve Sanayi bakanlıklarının konuyla ilgili bugün bir çalışma başlatacağını açıkladı.

Ankara İncesu’da LPG dolumu sırasında meydana gelen patlamada yaralanan yaklaşık 190 kişi civar hastanelerde tedavi altına alınmıştı. Bir kısmı hastanelere yatırılırken geri kalanlar da ayakta tedavi edildi. Numune Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan birinin durumunun ciddiyetini koruduğu belirtiliyor.

Soruşturma başlatıldı
Bu arada olayla ilgili İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu inceleme başlatılması için bir mülkiye müfettişi görevlendirdi. Mülkiye müfettişi, patlamada kusuru bulunan kişi ve kurumlara ilişkin araştırma ve inceleme yapacak. Hazırlanan rapor doğrultusunda kazanın oluşumunda ihmali bulunanlar hakkında soruşturma açılacak.
Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek de LPG istasyonlarına ilişkin yeni bir düzenleme için harekete geçtiklerini açıkladı.

Gökçek: Sadece mühürleyebiliyoruz
Çiçek, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nda bir çalışmayı pazartesi gününden itibaren başlatacağız. Biz Adalet Bakanlığı olarak işin yasal düzenlemesi açısından katkı sağlayacağız” diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de yaşanan faciayı Sanayi Bakanlığı’nın şu an yürürlükte olan yönetmeliğine bağladı. Yönetmelik gereği ruhsatsız istasyonları yıkamadıklarını sadece mühürleyebildiklerini söyleyen Gökçek, her gün yeni bir istasyonun açıldığına dikkat çekti.

“Çözüm; Ucuz doğalgaz
Gökçek, “Herkes kafasına göre açıyor; izin mizin hak getire. Mahkeme kararlarına rağmen LPG istasyonlarıyla bizim mücadele etme şansımız yoktur. Bunun çözümü nedir? Tek çözümü, Sayın Başbakan dün beraber gezdik orda açıkladı, yeni bir kanun çıkararak kanun hükmü haline bu konuyu getirmek” dedi.
Gökçek ikinci bir çözüm olarak doğalgazı biraz daha ucuza satarak LPG’nin cazibesini azaltmayı düşündüğünü belirtti.
NTVMSNBC

 

Temmuz 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Malzeme Dosyası

Düşey Sirkülasyon Elemanları

Düşey sirkülasyon elemanları hakkında bilgi edinmek  için tıklayın.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz