reklam

10 Temmuz 2003 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Moloz kazandıracak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yurt dışından satın alacağı paletli moloz kırıcı makinelerle, moloz, inşaat ve asfalt artıklarını yeniden ekonomiye dönecek

Büyükşehir Belediyesi tarafından alınacak paletli moloz kırıcı makine sayesinde inşaat artıkları, altyapı çalışmaları sırasında kazılan sokaklardan çıkan asfalt parçaları işlenip tekrar ekonomiye kazandırılacak. Sistem sayesinde yalnızca inşaat artıkları değil, deprem sonucu ortaya çıkan bina enkazları da ekonomiye dönecek.

Türkiye'de ilk
İzmir Büyükşehir Belediyesi, metropolde ilçe belediyelerin belirlediği moloz döküm alanı bulunmaması nedeniyle şehrin en güzel yerlerine gelişigüzel dökülen inşaat artıklarını sorun olmaktan çıkaracak. Alınacak makine sayesinde işlenen molozlar, inşaat, yol ve temel yapımında dolgu malzemesi olarak kullanılan ve 'filler' olarak adlandırılan malzemeye dönüştürülecek.

3 noktada olacak
Dünyanın gelişmiş ülkelerinde kullanılan sistem, İzmir Büyükşehir Belediyesi aracılığı ile Türkiye'de ilk defa İzmir'de kullanılmış olacak.
Çalışmalar kapsamında Karşıyaka'da, Buca-Bornova-Konak ilçe sınırlarının kesiştiği noktada ve Narlıdere'de 3 ana şantiye sahası belirlenecek.

Altyapı yatırımı
İnşaat artıkları, altyapı çalışmalarından çıkan molozlar gerek vatandaş gerekse belediye ekiplerince bu şantiye sahalarına getirilerek dökülecek. Vatandaştan döktüğü moloz için dökme parası alınmayacak.
Molozların işlenmesi sonucu elde edilen malzeme altyapı yatırımlarında kullanılarak ekonomiye kazandırılacak. Alınacak moloz kırma ve işleme makinası sayesinde sadece inşaat artıkları değil deprem sonrası yıkılan binaların enkazları da işlenebilecek.

Çirkin görüntüler
Bu uygulamanın hem belediyeye önemli bir gelir kaynağı olacağını hem de vatandaşa büyük bir kolaylık getireceğini belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, "Vatandaş moloz dökmek için yer aramayacak ve dökerken de herhangi bir ücret ödemeyecek. Molozlar tekrar işleneceği için belli yerlerdeki çirkin görüntüler de ortadan kalkacak.

Makine, istenen yere gidebilecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yurt dışından satın alınacak paletli makine, hangi şantiyede moloz biriktiyse oraya taşınacak ve biriken malzemenin işlenmesi sağlanacak. Vatandaş belediyelerce belirlenen alanlara molozlarını kendi imkanlarıyla taşıyacak ve moloz dökmek için ayrıca ücret ödemeyecek. böylece hem vatandaş molozlarını hiçbir ücret ödenemeden atmış olurken, belediye de önemli bir gelir kaynağı sağlamış olacak
Yeni Asır

 

Temmuz 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Malzeme Dosyası

Düşey Sirkülasyon Elemanları

Düşey sirkülasyon elemanları hakkında bilgi edinmek  için tıklayın.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz